Quantcast
Βερναρδάκης: Η 20η Αυγούστου σηματοδοτεί την επσιτροφή της Ελλάδας σε μία κανονικότητα - enikonomia.gr
share

Βερναρδάκης: Η 20η Αυγούστου σηματοδοτεί την επσιτροφή της Ελλάδας σε μία κανονικότητα

δημοσιεύτηκε:

Η 20η Αυγούστου 2018 σηματοδοτεί την επιστροφή της Ελλάδας σε μια “κανονικότητα” που έχει λείψει αυτό από τη χώρα, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης,μία ημέρα πριν την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βερναρδάκης δήλωσε ότι «σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση για μια νέα μεταπολίτευση», με αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος, με επαναθεμελίωση των οικονομικών δικαιωμάτων των λαϊκών και μεσαίων τάξεων, με ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, με βαθιές αλλαγές στη δομή και λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Θυμίζοντας εκ παραλλήλου ότι οι σημαντικές κατακτήσεις, ιδίως της δεκαετίας του ’80, υπονομεύθηκαν, όπως σημειώνει, «κατά την περίοδο του λεγόμενου “εκσυγχρονισμού” και, αργότερα βεβαίως, κατά την εποχή των μνημονίων».

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, και ο υπουργός Επικρατείας θυμάται και την εισβολή στην Κύπρο, με την πρόσθετη επισήμανση ότι οι δυνάμεις εκείνες που είχαν οδηγήσει στην προδοσία, «σηκώνουν πάλι κεφάλι, τζογάροντας με τα εθνικά συμφέροντα και τις εθνικές ευαισθησίες».

Ο κ. Βερναρδάκης μιλά όμως και για την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, με στόχευση -όπως αναφέρει- περισσότερη δημοκρατία και συμμετοχή και περισσότερα δικαιώματα. «Οι πολιτικοί συσχετισμοί δεν μας φοβίζουν», είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Επικρατείας

Εν συνεχεία ο υπουργός Επικρατείας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο αντίπαλο κόμμα, λέγοντας ότι «”Φωτεινή Ελλάδα” για τον Μητσοτάκη είναι η Ελλάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Siemens και της Novartis. Είναι η Ελλάδα του ΣΕΒ που ονειρεύεται την κατάργηση του 8ώρου».

Επιπλέον υποστηρίζει ότι, η σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ -και όχι μόνο ο Κ.Μητσοτάκης- είναι «χαμηλής πολιτικής και ιστορικής παιδείας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.