Quantcast
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση - enikonomia.gr
share

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση

δημοσιεύτηκε:

Η συνεργασία μεταξύ περιφερειών και δήμων από την Ελλάδα και τη Γερμανία, θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών της 8ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με σύνθημα:«Από το Μύθο της Ευρώπης στην Ευρώπη της Πράξης», που ξεκίνησαν απόψε εν μέσω διαμαρτυριών.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κρήτη και ειδικότερα στην περιοχή της Χερσονήσου, με συνδιοργανωτές τον δήμο Χερσονήσου, τις Κεντρικές Ενώσεις Περιφερειών και Δήμων Ελλάδας , την Περιφέρεια Κρήτης και Αυτοδιοικητικές Ενώσεις της Γερμανίας.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό αυτοδιοικητικό γεγονός» τόνισε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στη συνέλευση ο οικοδεσπότης της, δήμαρχος Χερσόνησου Γιάννης Μαστοράκης.

Aνοίγοντας τις εργασίες της Συνέλευσης, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα κοινό πεδίο συμπράξεων και δράσεων με αμοιβαίο σεβασμό και προγραμματισμό σε ισότιμη βάση μεταξύ των ισχυρών και αδύναμων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επικεφαλής της γερμανικής αντιπροσωπεία είναι ο υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας Νόρμπερτ Μπάρτλε.

O κ. Μπάρτλε τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα να διαμορφωθούν ουσιαστικές συνεργασίες μεταξύ δήμων και Περιφερειών και υπογράμμισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι βιώσιμες δομές στα πεδία που αφορούν και την ατζέντα των επαφών.

Aπό την πλευρά του, ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Γενς Πλέντερ, χαρακτήρισε την Ελληνογερμανική Συνέλευση ως συνάντηση με συγκεκριμένο περιεχόμενο, που στόχο έχει τη βιωσιμότητα και την αειφόρα ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της Συνέλευσης θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις εργασίας που αφορούν την αποκομιδή απορριμμάτων, τη διαχείριση πόρων, την ενεργειακή στροφή των δήμων, το θέμα των προσφύγων και της μετανάστευσης. Ακόμα οργανώνεται ανοικτή συνομιλία στρογγυλής τραπέζης με θέμα τον εναλλακτικό τουρισμό και τον τουρισμό υγείας, και θα γίνουν εκπαιδευτικές εκδρομές στην περιοχή .

Οι αντιδράσεις

Την αντίθεση τους στην πραγματοποίηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Κρήτη εξέφρασαν εκπρόσωποι φορέων του νησιού, εκπρόσωποι συλλόγων και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων. που πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στo κέντρο του Ηρακλείου αλλά και στην είσοδο του ξενοδοχείου που πραγματοποιείται, στην περιοχή της Χερσόνησο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Παρόντες ήταν και οι Ευρωβουλευτές Νότης Μαριάς και Νίκος Χουντής.

Τη μη πραγματοποίηση της Συνέλευσης είχαν ζητήσει με ψηφίσματα τους και φορείς του νησιού.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.