Quantcast
Fitch: Η ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών θα γίνει πιο ορατή το 2019 - enikonomia.gr
share

Fitch: Η ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών θα γίνει πιο ορατή το 2019

δημοσιεύτηκε:

Σταθερές είναι οι προοπτικές (outlook) των ελληνικών τραπεζών για το 2019, σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, σημειώνοντας ότι αυτές αναμένεται να “επιδιορθώσουν” σταδιακά τους ισολογισμούς τους, με βελτίωση της συνολικής ρευστότητας καθώς και της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων και της διακυβέρνησής τους.

Ωστόσο, όπως προειδοποιεί ο οίκος, υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στο outlook, λόγω της εξαιρετικά αδύναμης ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού τους και την υψηλή επιβάρυνση του κεφαλαίου τους από τα προβληματικά περιουσιακά στοιχεία.


Ο Fitch αναμένει ότι η ανάκαμψη του ελληνικού τραπεζικού κλάδου θα γίνει περισσότερο ορατή το 2019, αν και θα είναι αργή και θα υποστηριχθεί από τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας και από ένα περισσότερο ευνοϊκό νομικό περιβάλλον.

Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του πτωχευτικού κώδικα, το νέο σύστημα εξωδικαστικού συμβιβασμού και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διευκολύνουν την επίλυση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) των συστημικών τραπεζών, όπως επισημαίνεται.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.