Quantcast
Φωτίου: Τα θετικά μέτρα που πρωθεί η κυβέρνηση φέτος - enikonomia.gr
share

Φωτίου: Τα θετικά μέτρα που πρωθεί η κυβέρνηση φέτος

δημοσιεύτηκε:

Η τρέχουσα χρονιά φέρνει πολλά «ευχάριστα» για τους πολίτες από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ξεκινώντας από την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις 120 δόσεις για οφειλές προς Ταμεία μέχρι την επιδότηση ενοικίου και την «τριμερή συνεργασία» για «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, αλλά και το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες, είπε η αναπληρώτρια υπουργός, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε σε μία σειρά από θετικά μέτρα, που θα βελτιώσουν, όπως είπε, την καθημερινότητα του πολίτη τη νέα χρονιά:

-Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου.

-43.000 νέες θέσεις εργασίας που προκηρύσσονται με οκτώ προγράμματα του ΟΑΕΔ.

-«Δεύτερη Επιχειρηματική Ευκαιρία» με 12.000 ευρώ έως 36.000 ευρώ σε κάθε επιχειρηματία που έκλεισε λόγω κρίσης, για να έχει την ευκαιρία να ξανανοίξει.

-120 δόσεις για ασφαλιστικά Ταμεία για όσους έως τις 31/12/2016 δεν μπόρεσαν να καταβάλουν τις βαριές εισφορές και συσσώρευσαν μεγάλο χρέος.

-Το νέο επίδομα ενοικίου, που θα ορίζεται από τα 70 ως τα 210 ευρώ ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, θα έχει εισοδηματικά πλαφόν και θα αρκεί η κατάθεση του ενοικιαστηρίου.

-Το επίδομα δόσης στεγαστικού «κόκκινου δανείου» θα περιλαμβάνει τριμερή συνεργασία, με τις τράπεζες να διαγράφουν μέρος του δανείου, ένα τμήμα να πληρώνει ο υπόχρεος και ένα ακόμη το κράτος, ενώ θα καλύπτει πολλά εισοδηματικά κλιμάκια πέραν αυτού της φτώχειας.

– Η πλατφόρμα για την αναδοχή και υιοθεσία ανοίγει μέσα στον Φεβρουάριο.





















Πηγή Πληροφοριών: stokokkino.gr






share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.