Quantcast
Νεφελούδης: Περίπου 24 επιδόματα θα αυξηθούν μαζί με τον κατώτατο μισθό από την 1η Φεβρουαρίου - enikonomia.gr
share

Νεφελούδης: Περίπου 24 επιδόματα θα αυξηθούν μαζί με τον κατώτατο μισθό από την 1η Φεβρουαρίου

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 24 επιδόματα θα αυξηθούν από την 1η Φεβρουαρίου μαζί με τον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη.

Όπως είπε ο κ. Νεφελούδης στον ραδιοφωνικό σταθμό “105,5 Στο Κόκκινο”, από τον πρωθυπουργό θα ανακοινωθεί το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού αλλά μίλησε και για την «πολλαπλασιαστική επίπτωση όλων αυτών των φαινομένων» καθώς υπάρχουν 24 επιδόματα που επηρεάζονται και οι αναπροσαρμογές θα ισχύσουν από την 1η Φεβρουαρίου.

Επιπλέον ο κ. Νεφελούδης τόνισε ότι δεν θα αυξηθεί μόνο ο κατώτατος και τα επιδόματα αλλά αυξάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές επομένως και τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος και «έχει να κάνει και με την άλλου τύπου διαπραγματευτική ισχύ του εργαζόμενου σε σχέση με την συλλογική διαπραγμάτευση».

Ο κ. Νεφελούδης τόνισε πως η νεοφιλελεύθερη αντίληψη ότι δηλαδή η αύξηση του μισθού δεν βοηθάει την ανάπτυξη και δεν βοηθάει στην εύρεση εργασίας απαντήθηκε από την ίδια την πραγματικότητα καθώς παρά την μείωση των μισθών πριν και τον υποκατώτατο, η ανεργία αυτομάτως αυξήθηκε, «φτάσαμε στο ενάμιση εκατομμύριο ανέργους», η αντίληψη έχει συντριβεί ιδεολογικά σημείωσε ο γενικός γραμματέας.

Παράλληλα επισήμανε ότι άμεσα θα γίνει και η ρύθμιση των 120 δόσεων για όσους έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.