Quantcast
Δικαστική απόφαση - σταθμός: "Ναι" στην ένταξη των μικροεμπόρων στον νόμο Κατσέλη - enikonomia.gr
share

Δικαστική απόφαση – σταθμός: “Ναι” στην ένταξη των μικροεμπόρων στον νόμο Κατσέλη

δημοσιεύτηκε:

Μηδενικές καταβολές σε δάνεια, ύψους 119.000 ευρώ, που έγιναν “θηλιά” στον λαιμό ενός μικροεμπόρου, αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο για πέντε ολόκληρα χρόνια, εντάσσοντάς τον στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η δραστηριότητά του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εμπορική και ως εκ τούτου μπορεί να τύχει των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη.

Με την υπ. αριθμόν 1800/2019 απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο, το οποίο έκανε δεκτή την έφεση του προσφεύγοντος, έκρινε ότι ο 56χρονος εργαζόταν προσωπικά στην επιχείρηση, δεν είχε επενδύσει σε αυτήν σημαντικό κεφάλαιο για τη λειτουργία της, ούτε επρόκειτο για οργανωμένη επιχείρηση με σκοπό το κέρδος.
Για το δικαστήριο, ο ίδιος παρείχε προσωπική εργασία, με αντίτιμο, το οποίο όμως αποτελούσε περισσότερο αμοιβή του σωματικού του κόπου και μόχθου και δεν ήταν αποτέλεσμα κερδοσκοπικών συνδυασμών. Επομένως έφερε την ιδιότητα του μικροεμπόρου και τα όποια χρέη τα ανέλαβε με την ιδιότητα αυτή δεν τον αποτρέπουν από την υπαγωγή στις ρυθμίσεις του Ν. 3869/2010.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι μικροέμποροι δεν έχουν τέτοια έκταση δραστηριότητας και δομή λειτουργίας που να παραπέμπουν σε δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Έθνος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.