Quantcast
«Τον Ιούνιο θα τεθεί η μείωση συντάξεων, φόρος στα πολυτελή ξενοδοχεία» - enikonomia.gr
share

«Τον Ιούνιο θα τεθεί η μείωση συντάξεων, φόρος στα πολυτελή ξενοδοχεία»

δημοσιεύτηκε:

Στη μεγάλη συμφωνία του Ιουνίου θα συζητηθούν τα δύο καυτά θέματα στα οποία η κυβέρνηση έχει βάλει ”κόκκινες γραμμές” και αφορούν περαιτέρω μειώσεις συντάξεων και άνοιγα του ασφαλιστικού, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε πληροφορίες αναφορικά με αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, λέγοντας «δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος μόνο στα υπερπολυτελή καταλύματα, και όχι σε ξενοδοχεία τριών αστέρων.

Εκτίμησε δε ότι μια τέτοια ρύθμιση δεν θα προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς αντί να πληρώσει κάποιος 1.000 ευρώ το βράδυ θα κληθεί να καταβάλει 1.040 ευρώ για το δωμάτιο.

Σε συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο», ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι στο πολυνομοσχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση για την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας με τους θεσμούς, δεν θα υπάρχει μείωση επικουρικών συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ή οπουδήποτε αλλού.

Πρόσθεσε, όμως, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει ότι για τη μετά τον Ιούνιο εποχή «είναι διατεθειμένη να συζητήσει για πάρα πολλά πράγματα», όπως να συζητήσει για την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, για παράδειγμα στο 15%, από τον οποίο θα εξαιρούνται τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα βιβλία. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι είναι απάνθρωπο «οι θεσμοί να απαιτούν μείωση των επικουρικών συντάξεων».

 

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.