Quantcast
«Πυροσβεστική» παρέμβαση Μοσκοβισί για την πρώτη κατοικία - Βέβαιος για συμφωνία πριν το Eurogroup - enikonomia.gr
share

«Πυροσβεστική» παρέμβαση Μοσκοβισί για την πρώτη κατοικία – Βέβαιος για συμφωνία πριν το Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Για πρόοδο και ολοκλήρωση της συμφωνίας για το διάδοχο πλαίσιο στο νόμο Κατσέλη έκανε λόγο ο αρμόδιος Επίτροπος Πiιeρ Μοσκοβισί, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος για συμφωνία πριν το επόμενο Eurogroup.

«Μετά την εντολή που έδωσε το Eurogroup την περασμένη εβδομάδα, η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας βρίσκονται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν το 2018. Το έργο μας επικεντρώνεται τώρα στην προστασία της πρώτης κατοικίας. Η επίτευξη ισορροπημένης συμφωνίας σχετικά με αυτό το νομοσχέδιο είναι το κλειδί τόσο για τους πολίτες όσο και για το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες μας τις επόμενες ημέρες, πριν από το επόμενο Eurogroup στις 5 Απριλίου, ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή τη ρύθμιση για την πρώτη κατοικία

Η κυβέρνηση την Παρασκευή 22 Μαρτίου θα καταθέσει στη Βουλή τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης – τραπεζών, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Κοστέλο: Πολύπλοκο το σχέδιο για το νέο νόμο Κατσέλη

Νωρίτερα, με κεντρικό μήνυμα «η συνέχιση και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί είναι καθοριστική», ο Ντέκλαν Κοστέλο «έξυσε πληγές» τόσο αναφορικά με το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, όσο και τη μείωση του αφορολογήτου ορίου, την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.

Χωρίς συμφωνία η τηλεδιάσκεψη

Να θυμίσουμε ότι χωρίς να υπάρξει τελική συμφωνία αναφορικά με το διάδοχο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας ολοκληρώθηκε η πολύωρη τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πηγή: real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.