Quantcast
Στο 3,29% η απόδοση των 10ετών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Στο 3,29% η απόδοση των 10ετών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P της νέας αξιολόγησής του για το ελληνικό αξιόχρεο.

Η σημερινή συνεδρίαση της ΗΔΑΤ ήταν υποτονική, λόγω των εορτών του Πάχα, χωρίς συναλλαγές, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου να παραμείνει στο 3,29%.

Μετά την απόφαση του Eurogroup πέρυσι τον Ιούνιο, με την οποία οι επίσημοι δανειστές της χώρας αποφάσισαν τη δημιουργία μεγάλου “μαξιλαριού” ρευστότητας από την Ελλάδα και νέα επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής του χρέους της, μειώνοντας έτσι σημαντικά τους κινδύνους εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους μέχρι το 2022, ο S&P, όπως και ο καναδικός οίκος DBRS, αναβάθμισαν την Ελλάδα κατά μία θέση στο «B +» και «B high», αντίστοιχα.

Επίσης, ο οίκος Fitch αναβάθμισε το ελληνικό εξιόχρεο, αλλά κατά δύο βαθμίδες στο «BB-». Ο Moody’s, από την άλλη πλευρά, διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγησής του, αλλά τον περασμένο μήνα αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο κατά δύο βαθμίδες στο «Β1» (με «σταθερή προοπτική»).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.