Quantcast
Tο Βερολίνο πιέζει: «Τρέξτε τις μεταρρυθμίσεις» - enikonomia.gr
share

Tο Βερολίνο πιέζει: «Τρέξτε τις μεταρρυθμίσεις»

δημοσιεύτηκε:

Του Παντελή Βαλασόπουλου, ανταπόκριση Βερολίνο


Οι Γερμανοί ζητούν να προχωρήσουν άμεσα από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού νομικού συστήματος, το άνοιγμα όσων επαγγελμάτων είναι ακόμη κλειστά και η καθιέρωση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος.

Η τελευταία περίοδος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ίσως ήταν και μία από τις εποχές που Ελλάδα και Γερμανία είχαν τις καλύτερες σχέσεις, μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα αναταράξεων.

Αυτό οφείλεται κυρίως στη συμφωνία των Πρεσπών, έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής, που κατέστη εφικτός χάρη στη συνεργασία του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με το Βερολίνο.

Τη συνεργασία αυτή οι Γερμανοί δεν την ξεχνούν. Ωστόσο, εδώ και καιρό διέβλεπαν την πιθανή έλευση της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτόν -κατά βάση για ζητήματα που έχουν σχέση με την οικονομία- εκτιμούσαν πως έπρεπε να γίνουν εκλογές το συντομότερο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στη χώρα μας. Να γνωρίζουν δηλαδή με ποιους έχουν να κάνουν τα ερχόμενα, κρίσιμα μεταμνημονιακά χρόνια.


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.