Quantcast
Αυξημένες οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών τον Αύγουστο - enikonomia.gr
share

Αυξημένες οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών τον Αύγουστο

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινήθηκαν και τον Αύγουστο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, τα οποία επεξεργάζεται και παρουσιάζει το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Insete).

Συγκεκριμένα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις που κατεγράφησαν τον Αύγουστο του 2019 ήταν αυξημένες κατά 4,4%, κάτι που μεταφράζεται σε επιπλέον 160 χιλιάδες επιβάτες σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018, φθάνοντας τις 3,8 εκατ.

Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου καταγράφηκαν 15,8 εκατομμύρια διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση 3,7% ή επιπλέον 556.000 επιβάτες.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Insete, η αύξηση αυτή οφείλεται στα στοιχεία που αφορούν την επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδα αεροπορικών αφίξεων – αύξηση 14,1% ή επιπλέον 108.000 επιβάτες.

Την ίδια στιγμή, στα περιφερειακά αεροδρόμια, τον Αύγουστο του 2019, σημειώθηκε αύξηση 1,8% ή επιπλέον 52.000 επιβάτες, και καταγράφηκαν 3 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις.

Σε ό,τι αφορά τις οδικές αφίξεις, συνεχίστηκε- μετά τον Ιούλιο – η αύξηση τους και τον Αύγουστο πετυχαίνοντας άνοδο 9,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Ωστόσο, στο σύνολο του έτους καταγράφηκαν 2,5 εκατομμύρια οδικές αφίξεις, μειωμένες κατά 3,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Στο σκέλος των ταξιδιωτικών εισπράξεων, τον Ιούλιο, αυτές ανήλθαν σε 3.645 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 11,1% ή επιπλέον 365 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2019, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 13,6% ή επιπλέον 1.097 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και διαμορφώθηκαν στα 9.154 εκατ. ευρώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.