Quantcast
Σταϊκούρας: Υδραυλικοί και οικοδόμοι στους δικαιούχους των 800 ευρώ - Τι είπε για τις ουρές στις τράπεζες - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Υδραυλικοί και οικοδόμοι στους δικαιούχους των 800 ευρώ – Τι είπε για τις ουρές στις τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Σύντομα θα δοθούν νέες οδηγίες για τρόπο που θα γίνονται οι συναλλαγές στα γκισέ των τραπεζών είπε υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορά το φαινόμενο που παρατηρήθηκε σήμερα με τις ατέλειωτες ουρές έξω από τα τράπεζες. Ενώ σε ότι αφορά τους μακροχρόνια άνεργους, ο υπουργός είπε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ότι επεκτάθηκε η καταβολή του επιδόματος και μέσα στον Μάιο θα ανακοινωθούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας περίπου με 100.000 θέσεις.
Ο κ. Σταϊκούρας, αποκάλυψε ότι στην εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες θα συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους των 800 ευρώ, οι οικοδόμοι, οι υδραυλικοί κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Εν συνεχεία επεσήμανε ότι σε ό,τι αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα πάρουν το 60% του ενοικίου από όσους έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους και τους εργαζόμενους σε αυτές, έχουν ανακοινωθεί μέτρα και θα ακολουθήσουν κι άλλα, καθώς θα υπάρξει ειδική πρόνοια.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η δημόσια υγεία και έπεται η οικονομία. Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, «αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη εξίσωση με δημοσιονομικούς περιορισμούς, αλλά και αρκετές άγνωστες παραμέτρους με κυριότερη αυτή της διάρκειας της κρίσης». Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, σε πρώτη φάση αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα που αφορά σε 1,7 εκατ. μισθωτούς και 800.000 επαγγελματίες. Επεσήμανε δε ότι συνεχώς θα αντιμετωπίζονται όσα προβλήματα προκύπτουν και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι στα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν υπάρχει πρόνοια για όλες τις μορφές επιχειρήσεων, εκτός από τα Α.Ε.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.