Quantcast
Πώς θα πάρουν επίδομα 600 ευρώ οι 190.000 επιστήμονες-Τι εξετάζει το υπουργείο Εργασίας - enikonomia.gr
share

Πώς θα πάρουν επίδομα 600 ευρώ οι 190.000 επιστήμονες-Τι εξετάζει το υπουργείο Εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Από μηδενική βάση εξετάζεται να γίνουν οι αιτήσεις και οι πληρωμές με τα 600 ευρώ για τους 190.000 αυτοαπασχολούμενους -μη μισθωτούς- επιστήμονες (γιατρούς μηχανικούς, δικηγόρους, οικονομολόγους, ερευνητές) μετά την ακύρωση του προγράμματος τηλεκατάρτισης με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το εν λόγω πρόγραμμα τερματίστηκε την Παρασκευή, 24 Απριλίου και τυπικά με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Στη μέχρι τώρα διαδικασία μπήκαν με αιτήσεις περίπου 170.000 επιστήμονες, εκ των οποίων 11.000 έχουν πάρει την προκαταβολή των 400 ευρώ.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, αυτό που εξετάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι να αξιοποιήσει τα στοιχεία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ΑΦΜ, κλπ) των 170.000 δικαιούχων που έχουν περαστεί από τα κέντρα κατάρτισης στην αντίστοιχη πλατφόρμα του υπουργείου (www.elearning.yeka.gr) ώστε να προχωρήσει στην άμεση πληρωμή των 600 ευρώ, εκτός προγράμματος, ή να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα όπου θα κάνουν όλοι νέες αιτήσεις (χωρίς χρονοτριβή και μεσάζοντες) προκειμένου να δοθεί το 600άρι απευθείας σε όλους. Ορίζοντας πληρωμών είναι πλέον το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, με όλο το ποσό σε μία δόση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.