Quantcast
Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.500 θέσεις εργασίας -Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 36.500 θέσεις εργασίας -Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

δημοσιεύτηκε:

Την τελική κατανομή των 36.500 θέσεων του προγράμματος της νέας Κοινωφελούς Εργασίας στους 332 δήμους της χώρας, στις Περιφέρειες, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, στις υπηρεσίες υπουργείων, στις Μητροπόλεις αλλά και σε άλλους φορείς παρουσιάζει το “Έθνος της Κυριακής”.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η προκήρυξη έχει αποσταλεί στο ΑΣΕΠ ώστε να εγκριθεί και αναμένεται να φτάσει -εκτός απροόπτου- τις επόμενες ημέρες στον ΟΑΕΔ , ώστε εντός της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, να δημοσιοποιηθεί η πολυαναμενόμενη Δημόσια Πρόσκληση και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ανέργων.
Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα αφορά σε 36.500 θέσεις 8μηνης απασχόλησης και καλύπτει πολλές ειδικότητες. Οι ωφελούμενοι καλούνται κατόπιν της πρόσκλησης του ΟΑΕΔ να υποβάλουν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μία αίτηση συμμετοχής για την τοποθέτησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, για μία ειδικότητα, επιλέγοντας από 1 μέχρι 3 υπηρεσίες τοποθέτησης ή/και επιβλέποντες φορείς.
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν πως η κατανομή έγινε με διαφανή και αντικειμενικό τρόπο από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, πρόσφατα διευκρίνισε πως η διαδικασία για την έκδοση του νέου προγράμματος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης. Η απασχόληση είναι 8μηνη και ο στόχος είναι η επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Η τροποποίηση
Με την πρόσφατα τροποποίηση προβλέπεται υποχρεωτική κατάρτιση 150 ωρών για τους ωφελούμενους ηλικίας μέχρι 54 ετών, ενώ για τους ωφελούμενους από 55 ετών και πάνω είναι προαιρετική. Οι καθαρές αμοιβές των ωφελουμένων -που πάντως περιμένουν εδώ και μήνες την έναρξη των αιτήσεων- ορίζονται ίσες με το 1/25 του καθαρού ποσού του εκάστοτε κατώτατου μηνιαίου μισθού ημερησίως και όχι ανώτερες από το καθαρό ποσό του κατώτατου μισθού. Με βάση τον σημερινό κατώτατο μισθό, όπως ισχύει μετά τη μείωση των εισφορών από την 1ηΙουνίου, το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί σε 22 ευρώ ημερησίως και όχι σε περισσότερα από 550 ευρώ μηνιαίως.
Διαβάστε ολόκληρη τη λίστα με τα παραρτήματα του ΟΑΕΔ και τις θέσεις ανά δήμο εδώ




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.