Quantcast
Επίδομα ειδικού σκοπού: Διευκρινίσεις για τα 534 ευρώ στους ανέργους σε Επισιτισμό/Τουρισμό - enikonomia.gr
share

Επίδομα ειδικού σκοπού: Διευκρινίσεις για τα 534 ευρώ στους ανέργους σε Επισιτισμό/Τουρισμό

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις σχετικά με τρόπο χορήγησης του επιδόματος ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους ανέργους του κλάδου του Επισιτισμού/ Τουρισμού δίνει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΠΟΕΕΤ.
Αναλυτικά, η Ομοσπονδία επισημαίνει σε ανακοίνωση της τα εξής:
-Όσοι έκαναν αίτηση για το επίδομα ειδικού σκοπού (534 ευρώ) και αίτηση για το ταμείο ανεργίας από 01/11/2020 και μετά δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι άλλο, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΙ.
-Όσοι έκαναν αίτηση για το επίδομα ειδικού σκοπού (534 ευρώ ) αλλά είχαν απολυθεί 30/09/2020 και είχαν ήδη κάνει αίτηση για ταμείο ανεργίας και έκδοση κάρτα ανεργίας που εκδόθηκε με ημερομηνία λύσης εργασιακής σχέσης 30/09/2020 ΘΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ και αντιστοίχως θα απορριφθεί η συνδεόμενη με το δελτίο αυτό επιδότηση τακτικής ανεργίας. ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. Επομένως όσοι ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία θα ξανακάνουν αίτηση για το ταμείο ανεργίας με ημερομηνία απόλυσης την 31/10/2020.
-Όσοι έκαναν αίτηση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού (534 ευρώ) και έκαναν και αίτηση για το επίδομα ανεργίας και ήδη έχουν πληρωθεί θα συμψηφιστεί με την επόμενη δόση του ΟΑΕΔ όταν ξεκινήσει κανονικά να επιδοτούνται εκ νέου από τον ΟΑΕΔ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.