Quantcast
Έκτακτο βοήθημα στους επιστήμονες: Τι αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη - enikonomia.gr
share

Έκτακτο βοήθημα στους επιστήμονες: Τι αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη

δημοσιεύτηκε:

Μια κοινή πρόταση για τον τρόπο χορήγησης της έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους επιστήμονες θα καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα όλοι οι επιστημονικοί σύλλογοι στο υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.
Αυτό συμφωνήθηκε σήμερα στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη και με τους προέδρους των επιστημονικών ομάδων. Η πρόταση αυτή θα αποτελέσει τη βάση για την υπογραφή Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει τα κριτήρια, το εύρος των δικαιούχων και το ύψος της έκτακτης ενίσχυσης, την οποία ο ΟΑΕΔ θα αναλάβει να υλοποιήσει άμεσα.
Στην σύσκεψη συζητήθηκαν τα κριτήρια και το εύρος των δικαιούχων που θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα το οποίο θα δοθεί μέσα από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων της παρ. 2 του άρθρου 44 του ν.3986/2011.
Επιπλέον επισημαίνεται πως στην στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι κάτωθι πρόεδροι: Δημήτρης Βερβεσός (Δικηγορικός Σύλλογος Ελλάδος), Γιώργος Στασινός (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), Κωνσταντίνος Κόλλιας (Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος), Θανάσης Εξαδάκτυλος (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος), Θανάσης Δεβλιώτης (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία), Αθηνά Τραχήλη (Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος), Γιώργος Ρούσκας (Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Ελλάδας), Δημοσθένης Τσιριγώτης (Δικαστικοί Επιμελητές Ελλάδος), Σπύρος Μάμαλης (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος).




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.