Quantcast
Σκυλακάκης: Τη Μ. Τρίτη κατατίθεται στην Κομισιόν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης - Τι είπε για τις μεταρρυθμίσεις - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης: Τη Μ. Τρίτη κατατίθεται στην Κομισιόν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης – Τι είπε για τις μεταρρυθμίσεις

δημοσιεύτηκε:

Τη Μεγάλη Τρίτη θα κατατεθεί στην Κομισιόν το ελληνικό σχέδιο
ανάκαμψης, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος
Σκυλακάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Όπως είπε σχετικά με το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης “θυμίζω ότι έχουμε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο, στις 29 Μαρτίου το σχέδιο και τη Μεγάλη Τρίτη στόχος μας είναι να το καταθέσουμε στην Κομισιόν”.
“Σήμερα έχουμε μια τελευταία συζήτηση με τους θεσμούς πάνω σε κάποια στοιχεία και λεπτομέρειες σε κάποια θέματα. Είμαστε πάρα πολύ προχωρημένοι, είναι γραμμένο όλο το σχέδιο. Κοιτάμε τώρα τις λεπτομέρειες, έχουμε όλη την κοστολόγηση, έχουν πάει καταρχήν όλα στην Κομισιόν εκτός από τη σύνοψη και τα έχουμε συζητήσει δύο, τρεις φορές μαζί τους πριν υποβληθεί”, συμπλήρωσε και τόνισε ότι ” θα ξεκινήσουμε άμεσα, μετά το Πάσχα τη δουλειά για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Οι μεταρρυθμίσεις
Τέλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το σχέδιο αυτό “έχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό μεταρρυθμίσεων, πάνω από 60 που έχουν στόχο να διευκολύνουν αλλά και να αλλάξουν τον τρόπο που δουλεύει το δημόσιο και οι
επιχειρήσεις. Να σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: μέσα στο σχέδιο έχουμε ως μεταρρύθμιση το να μπει ένα σύστημα στόχων δεικτών, επίτευξης των στόχων και ανταμοιβών -μπόνους σε δημόσιες υπηρεσίες επιλεγμένες με πρώτες τις υπηρεσίες που θα ασχοληθούν με την απορρόφηση πόρων στα επόμενα χρόνια”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.