Quantcast
Εκκρεμείς συντάξεις: Χαρτιά για 5.000 συντάξεις βρέθηκαν σε σάκους σε υπόγειο - enikonomia.gr
share

Εκκρεμείς συντάξεις: Χαρτιά για 5.000 συντάξεις βρέθηκαν σε σάκους σε υπόγειο

δημοσιεύτηκε:

Φακέλους με 5.000 συντάξεις βρέθηκαν σε υπόγειο τον περασμένο μήνα, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ

Όπως είπε ” το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι μια δυναμική κατάσταση που καθημερινά μας φέρνει προ εκπλήξεων .Γιατί κανένας δεν θα περίμενε μέρα με την ημέρα να βρίσκουμε συντάξεις σε υπόγεια ή σε σακιά ή σε τσουβάλια “.

Και συνέχισε λέγοντας ότι, τον προηγούμενο μήνα εμφανίστηκαν χαρτιά για 5.000 συντάξεις στα υπόγεια που αυτές δεν ήταν καταχωρισμένες μέσα στο ηλεκτρονικό σύστημα .” Άρα αυξήθηκε το στοκ των εκκρεμών συντάξεων από εκεί που δεν το περιμέναμε”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έχει υπάρξει τεράστια πρόοδος στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι μετακινείται συνεχώς το τέρμα των εκκρεμών συντάξεων επειδή προκύπτουν καθημερινά νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης ” που δεν είχαν ενταχθεί στο σύστημα και τις βρίσκουμε σε υπόγεια, τις βρίσκουμε σε ντουλάπια και αναγκαζόμαστε να εντάξουμε τους φακέλους αυτούς μέσα στο συνολικό στοκ, αυξάνοντας το. Όμως παρόλα αυτά, παρόλο αυτήν την αντικειμενική δυσκολία που αναγκαστικά μετέφερε το χρονοδιάγραμμα ένα εξάμηνο μετά, έχει υπάρξει τεράστια πρόοδο στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων” .

Εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει επειδή ” πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε 180.000 τέτοιες εκκρεμείς κύριες συντάξεις .Αυτή τη στιγμή έχουμε 129.000 συγκριτικά με πέρυσι τέτοια εποχή”. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολύ λιγότερες εκκρεμείς συντάξεις και ότι έχουν αυξήσει τους ρυθμούς απονομής των συντάξεων αυτών οι εισηγητές, οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, συμπλήρωσε.

Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα έχει εξαλειφθεί οριστικά το στοκ των εκκρεμών συντάξεων. Ωστόσο επεσήμανε ότι ” θα έχουν μείνει μόνο τα μη ληξιπρόθεσμα”.



Γιατί βρέθηκαν αυτές οι 5.000 συντάξεις σε υπόγειο
Στο ερώτημα σε ποιο υπόγειο του ΕΦΚΑ βρέθηκαν αυτές οι 5.000 συντάξεις απάντησε ότι αυτό συμβαίνει παντού σε ολόκληρη την Ελλάδα . Και επανέλαβε ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται να βρίσκουμε φακέλους με συντάξεις σε υπόγεια και σε ντουλάπια και ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε ένα συγκεκριμένο υποκατατάστημα του ΕΦΚΑ.

Εξήγησε ΄ότι αυτό συμβαίνει επειδή αυτή τη στιγμή ο ΕΚΦΑ βρίσκεται ” σε μια φάση μετακόμισης αρκετών διευθύνσεων και συγκέντρωσης του σε ενιαία κέντρα απονομών ” .
Oι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ ανοίγουν τα πάντα στα παλιά γραφεία, βρίσκουν αυτά που βρίσκουν και τα μεταφέρουν στα ενιαία κέντρα απονομών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.