Quantcast
Γιάννης Μπρατάκος: Γεφυρώνουμε τον κόσμο των επιχειρήσεων με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες – Όλα όσα έγιναν στο 1ο ΕΒΕΑ Talks - enikonomia.gr
share

Γιάννης Μπρατάκος: Γεφυρώνουμε τον κόσμο των επιχειρήσεων με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες – Όλα όσα έγιναν στο 1ο ΕΒΕΑ Talks

δημοσιεύτηκε:

Ωφελούμενους της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ και τον προϊστάμενο του προγράμματος, Αλέξανδρο Ψαριανό, υποδέχθηκε χθες στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, σηματοδοτώντας την έναρξη του νέου κύκλου δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ΕΒΕΑ talks.

«Θέλουμε να γεφυρώσουμε τον κόσμο των επιχειρήσεων με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Και να συνδράμουμε, ώστε να βγουν από το περιθώριο και να ενταχθούν σε μία κοινωνία που προοδεύει. Πρακτικά, άρα και πραγματικά», τόνισε κατά την εισήγησή του ο κ. Μπρατάκος. «Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε ουσιαστικά και δραστικά τον επιχειρηματικό κόσμο. Από τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού και το προσωπικό, μέχρι τον ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νοοτροπία συμπερίληψης που θα σπάσει το κατεστημένο και θα αντικαταστήσει το στίγμα της εξάρτησης με την αξία της απελευθέρωσης», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.


«Θεωρούμε πολύ σημαντική τη συνάντηση αυτή για δύο λόγους. Πρώτον γιατί γίνεται με φυσική παρουσία των ωφελούμενων. Και έτσι μπορούν να μας μιλήσουν βιωματικά και να μας πουν για τις εμπειρίες τους σχετικά με τις προσπάθειες εργασιακής ένταξης. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι για να λυθεί ένα τέτοιο πρόβλημα, πρέπει πρώτα από όλα να προβληθεί. Πρέπει να γνωστοποιηθεί και να κοινοποιηθεί. Και όταν η άλλη πλευρά είναι η κατάλληλη να το ακούσει, τότε δημιουργείται ένα περιβάλλον αποτελεσματικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος του προγράμματος Κοινωνικής Επανένταξης, Αλέξανδρος Ψαριανός.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των ωφελούμενων της Μονάδας, του προέδρου του ΕΒΕΑ, του διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη και επιχειρηματιών-μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, εξετάστηκαν τα ζητήματα του κοινωνικού στίγματος, της εκπαιδευτικής κατάρτισης, της διασύνδεσης των ωφελούμενων με την αγορά εργασίας και της αποτελεσματικότητας των εργοδοτικών προγραμμάτων.



Στη σημασία της ψυχικής προσπάθειας των ωφελούμενων στάθηκε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Αθανάσιος Θεοχάρης. «Θα ήθελα καταρχάς να σας ευχαριστήσω για το βήμα που δώσατε στους ανθρώπους της επανένταξης να συνομιλήσουν μαζί σας, με τις επιχειρήσεις, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εύρεση εργασίας. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Είναι άνθρωποι που έχουν περάσει από πολύ δύσβατα μονοπάτια. Βρέθηκαν σε πολύ δύσκολες στιγμές. Έχουν παλέψει πολύ. Τόσο σκληρά, που η αποφασιστικότητά τους είναι πραγματική αρετή για κάθε μελλοντικό εργοδότη και την επιχείρησή του.»

Στο τέλος της συζήτησης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανακοίνωσε τα εξής: «Ο ΟΚΑΝΑ αποκτά από σήμερα τη δυνατότητα να προβάλλει τις ανάγκες για εργασιακή αποκατάσταση των ωφελούμενων της επανένταξης σε μηνιαία βάση στο περιοδικό “Ανάπτυξη”. Παραχωρούμε επίσης 4 υποτροφίες για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σεμινάρια που οργανώνει το επιμελητήριό μας ώστε να αποκομίσουν γνώσεις και εκπαιδευτική εμπειρία που θα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες στην επαγγελματική τους πορεία. Τέλος, θα προχωρήσουμε στην κατασκευή μίας πλατφόρμας στην οποία θα μπορούν οι ωφελούμενοι του προγράμματος επανένταξης να καταχωρήσουν τις δεξιότητές τους, ώστε να γίνεται εύκολη και γρήγορη αντιστοίχιση με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.