Quantcast
Handelsblatt: Οι γερμανικές τράπεζες έχουν προετοιμασθεί για ενδεχόμενο Grexit - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Οι γερμανικές τράπεζες έχουν προετοιμασθεί για ενδεχόμενο Grexit

δημοσιεύτηκε:

Ενώ στις Βρυξέλλες αναμένεται να γίνουν και πάλι διαπραγματεύσεις, οι γερμανικές τράπεζες είναι προετοιμασμένες από καιρό για την πιθανότητα ενός Grexit, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Με σχέδια έκτακτης ανάγκης θέλουν να είναι θωρακισμένες για ένα Grexit”, σημειώνει το δημοσίευμα, αν και οι τραπεζίτες θεωρούν ότι μπορεί να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό.

«Έχουμε λάβει υπόψη όλα τα σενάρια τους δύο τελευταίους μήνες», δήλωσε ο κορυφαίος μάνατζερ μίας μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας στην εφημερίδα. Με τα σενάρια, που αποκαλούν εσωτερικά «στεγνό τρέξιμο» (Trockenlauf), έχει γίνει προετοιμασία για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, πρόσθεσε.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να προβλεφθεί, τι θα συμβεί και με ποια σειρά. Ποιος πελάτης θα γίνει πρώτος αφερέγγυος; Πού υπάρχουν ροές πληρωμών μέσω ελληνικών τραπεζών, οι οποίες θα πρέπει να παρακαμφθούν; Διότι, η Ελλάδα αναμένεται ότι θα θεσπίσει ως πρώτο μέτρο περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων», αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι κορυφαίοι τραπεζίτες υπολογίζουν ότι το Grexit μπορεί να αποφευχθεί. «Ωστόσο, για να είμαστε εξοπλισμένοι για το αντίθετο ενδεχόμενο, έχουμε συστήσει ένα επιτελείο για έκτακτη ανάγκη», σημείωσε ο μάνατζερ.

 

Πηγή: Handelsblatt

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.