Quantcast
1 εκατ. πιστωτικές κάρτες εκδόθηκαν σε ένα μήνα μετά τα capital controls! - enikonomia.gr
share

1 εκατ. πιστωτικές κάρτες εκδόθηκαν σε ένα μήνα μετά τα capital controls!

δημοσιεύτηκε:

Δεκαπλασιάσθηκε ο ρυθμός έκδοσης πιστωτικών καρτών μετά από την επιβολή των capital controls, όπως προκύπτει από δηλώσεις του προέδρου του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA), Δημήτρη Θεοφάνους.

Μιλώντας στο συνέδριο «eBusiness & Social Media World», ο κ. Θεοφάνους είπε ότι σε έναν μήνα εκδόθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο πιστωτικές κάρτες.

Ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Δουκίδης, αναφέρθηκε στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε έναν μήνα μετά τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων σε 250 Έλληνες online αγοραστές.

Ο κ. Δουκίδης σημείωσε ότι παρατηρήθηκε αύξηση της χρήσης υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής κατά τουλάχιστον 30%, καθώς και μία ουσιαστική αλλαγή στο πως πληρώνουν οι καταναλωτές για online αγορές. Πλέον, όπως είπε, η χρεωστική κάρτα είναι στην πρώτη θέση.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Δουκίδη, καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα στις online αγορές, υπογραμμίζοντας, ωστόσο ότι τα περισσότερα είχαν σχέση με καταστήματα του εξωτερικού.

«Αυτό αποτελεί και μία ευκαιρία για τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα, καθώς ένας στους δύο καταναλωτές είπε ότι έλυσε το πρόβλημα, αξιοποιώντας ελληνικά καταστήματα, είτε φυσικά είτε ηλεκτρονικά», ανέφερε ο κ. Δουκίδης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.