Quantcast
Ευρωπαϊκά κονδύλια 7,6 δις ευρώ για έργα στις μεταφορές - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά κονδύλια 7,6 δις ευρώ για έργα στις μεταφορές

δημοσιεύτηκε:

Τη χρηματοδότηση έργων στον τομέα των μεταφορών με ποσό άνω των 7,6 δισ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου της που υπέβαλε το Νοέμβριο του 2014.

Η Επιτροπή καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τις 16 Φεβρουαρίου 2016. Τα αποτελέσματα των προσκλήσεων θα δημοσιευθούν  έως το καλοκαίρι του 2016. Η ενίσχυση θα χορηγηθεί κατόπιν διαγωνισμού, με τη μορφή συγχρηματοδότησης της ΕΕ, μετά από ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής.

Ο Γίρκι Κάταϊνεν, αντιπρόεδρος της Επιτροπής και επίτροπος Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Οι υποδομές μεταφορών χρειάζονται επειγόντως επενδύσεις και η σημερινή ανακοίνωση για τη χορήγηση ποσού άνω των 7,6 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση βασικών έργων στον τομέα των μεταφορών αποτελεί εξαιρετική είδηση. Προτρέπω τους φορείς υλοποίησης έργων να χρησιμοποιήσουν το νέο Συμβουλευτικό Κέντρο για να διαμορφώσουν κατάλληλα τις προτάσεις τους και να τις υποβάλουν στην Πύλη Έργων που θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιανουάριο.»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.