Quantcast
Ράις: Οι δανειστές θα πρέπει να «ζυγίσουν» το προσφυγικό στις συζητήσεις με την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ράις: Οι δανειστές θα πρέπει να «ζυγίσουν» το προσφυγικό στις συζητήσεις με την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Οι δανειστές θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους στις συζητήσεις με την Ελλάδα το θέμα των μαζικών εισροών προσφύγων στη χώρα, κάτι που αποτελεί πρόσθετο βάρος για την οικονομία της» τόνισε ο Τζέρι Ράις σήμερα.

Σύμφωνα με το GlobalPost, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, υποστήριξε πως «θα περίμενα ότι σε αυτές τις συζητήσεις των επιπλέον δημοσιονομικών προσαρμογών που η χώρα πρέπει να εφαρμόσει, θα συζητηθεί και αυτό».

Η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, ζήτησε βοήθεια από την Κομισιόν για να αντιμετωπίσει το αυξημένο «κύμα» προσφύγων, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τους 500.000 από τον Γενάρη.

Ο Ράις απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να επωφεληθεί από την πρόσθετη βοήθεια ή από τους χαμηλότερους στόχους του προγράμματος, είπε πως «δεν έχει περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος».

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρει η GlobalPost δεν έχει ζητήσει αναπροσαρμογή του οικονομικού προγράμματος, αλλά ψάχνει μια λύση ώστε να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται τα κύματα των προσφύγων.

«Οι συζητήσεις με την Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη» τόνισε ο Ράις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.