Quantcast
Η ΚΕΔΕ στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών και ζητάει απόσυρση του ασφαλιστικού - enikonomia.gr
share

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών και ζητάει απόσυρση του ασφαλιστικού

δημοσιεύτηκε:

Την άμεση απόσυρση των κυβερνητικών προτάσεων για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού ζήτησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οργανισμού.

Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση προστίθεται ότι: «Η Κ.Ε.Δ.Ε. ζητά την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση, στη βάση αναλογιστικών μελετών, προκειμένου να δοθεί μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση. Θεωρεί απαράδεκτη την υπονόμευση του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος είναι αναγκαίος πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας.  Η Κ.Ε.Δ.Ε. θα στηρίξει τα αιτήματα των αγροτών και θα ορίσει άμεσα τέσσερα κλιμάκια με στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού όπου θα βρίσκονται στα μπλόκα των αγροτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους. Η Κ.Ε.Δ.Ε καλεί άμεσα όλες τις Π.Ε.Δ. να συνεδριάσουν εκτάκτως και να πάρουν απόφαση στήριξης του αγροτικού κόσμου, στη βάση του ψηφίσματος του οργανισμού. Ακόμη δηλώνει την απόφασή της να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος του θεσμού της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, στο ενιαίο μέτωπο που έχει σχηματιστεί, μαζί με τον επιστημονικό κόσμο, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, για την ανατροπή της αδιέξοδης κυβερνητικής πρότασης».

 «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει παρούσα και θα είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια..” Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής και εκπρόσωποι των αγροτών. Μετά από σχετική εισήγηση -πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, η Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης υιοθέτησε το εξής ψήφισμα: H Κ.Ε.Δ.Ε. ως εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, του θεσμού που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον εγγύτερα στους πολίτες και στις ανάγκες τους, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις τους .Κινητοποιήσεις που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φέρουν την πλειοψηφία της κοινωνίας απέναντι στις διεκδικήσεις των αγροτών. Η θέση μας είναι ότι η επίλυση των μεγάλων ανοιχτών ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία μας, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα, δεν μπορούν να επιλυθούν χωρίς οργανωμένο και ειλικρινή  διάλογο μεταξύ της Κυβέρνησης, των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και των κοινωνικών εταίρων. Είναι επίσης αναγκαίο να απαλλαγούμε από τις λογικές του ανέξοδου λαϊκισμού, ο οποίος όχι μόνον δεν δίνει λύσεις, αλλά αντίθετα διαιωνίζει και οξύνει τα προβλήματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά  στη σχετική ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.