Quantcast
Κατά της υπερφορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας στην Ελλάδα οι ευρωπαϊκές οργανώσεις - enikonomia.gr
share

Κατά της υπερφορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας στην Ελλάδα οι ευρωπαϊκές οργανώσεις

δημοσιεύτηκε:

Κατά της υπερφορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας στη χώρα μας τάσσονται οι ευρωπαϊκές οργανώσεις ιδιοκτητών ακινήτων, επισημαίνοντας σε διακήρυξη που εγκρίθηκε σήμερα στην Αθήνα ότι αυτή συνιστά «σοβαρή παραβίαση του διεθνώς αναγνωρισμένου Ανθρωπίνου Δικαιώματος της Ιδιοκτησίας».

Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων ιδιοκτητών ακινήτων από τη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία,  Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ελβετία και Κύπρο που βρίσκονται στην Αθήνα για τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI), το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ιδιοκτητών Ακινήτων και τον Εορτασμό της “Διεθνούς Ημέρας Ιδιοκτησίας” της UIPI, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, καλούν επιπλέον την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών αλλά και να απορρίψει τις προτάσεις περικοπής των συντάξεων όσων αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα.

Η διακήρυξη που εγκρίθηκε ομόφωνα σήμερα αναφέρει συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ότι:

“Οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη επιβάλλει εξαιρετικά υψηλή ετήσια φορολογία (EΝΦΙΑ) στην αστική και μόνον, ιδιωτική ακίνητη περιουσία. Στο τραπέζι βρίσκονται σχέδια για ακόμη μεγαλύτερη ετήσια φορολογία για όσους πληρώνουν ήδη τα περισσότερα και για υψηλότερη φορολόγηση γονικών παροχών, κληρονομιών και μεταβιβάσεων, καθώς και για υψηλότερες φορολογικές κλίμακες σε ό,τι έχει απομείνει από εισοδήματα μισθωμάτων. Επιπλέον, σύμφωνα με το σχεδιαζόμενο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν χαμηλότερες συντάξεις λόγω γενικών εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ θα αναγκαστούν να καταβάλλουν υψηλότερες κοινωνικές εισφορές. Η UIPI διακηρύσσει απερίφραστα ότι αυτή η προτεινόμενη νομοθεσία αποτελεί σαφή παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Θα καταστρέψει την ατομική ιδιοκτησία, την αγορά ακινήτων, την οικονομία, αλλά και τις ζωές των ανθρώπων…”

Η πολυμελής αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων που αντιπροσωπεύει τις απόψεις και τα συμφέροντα των ιδιοκτητών ακινήτων από 28 ευρωπαϊκές χώρες, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ και της UIPI κ. Στράτο Παραδιά θα γίνει δεκτή σήμερα το απόγευμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου (ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, ώρα 10 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ.

Κεντρικός ομιλητής για το θέμα της «Ημέρας της Ιδιοκτησίας» ως Ανθρώπινου Δικαιώματος θα είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και τ. Συνήγορος του Πολίτη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.