Quantcast
ΛΑ.Ε: "Τρύπα" 1,5 δις ετησίως στα δημόσια έσοδα λόγω μη φορολόγησης των εταιριών στοιχημάτων - enikonomia.gr
share

ΛΑ.Ε: “Τρύπα” 1,5 δις ετησίως στα δημόσια έσοδα λόγω μη φορολόγησης των εταιριών στοιχημάτων

δημοσιεύτηκε:

Το ποσό των 1,5 δις ευρώ σε ετήσια βάση χάνεται από τα δημόσια έσοδα από τη μη φορολόγηση των εταιρειών στοιχηματισμού. Μάλιστα, η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης η φορολόγησή τους».

Η ΛΑΕ επικαλείται την απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, που αφορούσε το γεγονός ότι οι εταιρίες στοιχήματος στην Ελλάδα είναι εδώ και χρόνια αφορολόγητες, αφού “μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις δεν φρόντισαν για τη μετατροπή των προσωρινών αδειών σε μόνιμες, με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες φορολογικών εσόδων”». Η ανακοίνωση προσθέτει πως «όπως άλλωστε έχει ανακοινώσει η ίδια η κυβέρνηση, “τα έτη 2012, 2013, 2014 εισπράχθηκαν φόροι μόλις 63.724 ευρώ, ενώ παράλληλα ο τζίρος του παράνομου τζόγου φτάνει τα 6 δισ. ετησίως, με απώλεια δημοσίων εσόδων 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση».

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, ο Ν. Χουντής, στην ερώτησή του, καλούσε την Κομισιόν, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, να προβούν σε άμεση φορολόγηση του διαδικτυακού στοιχήματος και ο κ. Μοσκοβισί, στην απάντησή του, «τονίζει συγκεκριμένα ότι, “δεν υπάρχει ειδική ανά τομέα νομοθεσία της ΕΕ για τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών” και, ως εκ τούτου, αφήνεται “σημαντική διακριτική ευχέρεια στα κράτη-μέλη να αποφασίζουν ποιες δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ”. Παραπέμπει δε στην Οδηγία 2006/112/ΕΚ, σημειώνοντας ότι η απαλλαγή που προβλέπεται για τα στοιχήματα, λαχεία και λοιπά τυχερά παιχνίδια, είναι με την επιφύλαξη της τήρησης των προϋποθέσεων και ορίων που ορίζονται από κάθε κράτος- μέλος».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.