Quantcast
Ντράγκι: Η Ελλάδα έκανε πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες- Χρειάζεται ανάπτυξη - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Η Ελλάδα έκανε πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες- Χρειάζεται ανάπτυξη

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα και οι Έλληνες χρειάζονται πάνω από όλα να υπάρξει ανάπτυξη, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι δεσμευμένη στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Στην ερώτηση πότε θα μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να μην εξαρτάται από τα δάνεια των εταίρων της, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ απάντησε: «Είναι σαφές ότι πέρυσι υπήρξε οικονομική οπισθοχώρηση. Τώρα, όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο Ντράγκι.

Απαντώντας σε ερώτηση αν το ευρώ είναι λύση για την Ελλάδα ή μέρος του προβλήματος, ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε: «Τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν λίγο να κάνουν με το ευρώ. Η χώρα θα έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σε κάθε περίπτωση. Στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό με τη στήριξη των εταίρων της. Αλλά ένα πράγμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο: Είναι θέμα των χωρών – μελών και όχι της ΕΚΤ να αποφασίσει ποια χώρα θα μετέχει και ποια όχι στην Ευρωζώνη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.