Quantcast
Στο πλευρό της Αθήνας στέκεται η Κομισιόν - Θα υπάρχει απόφαση πολύ σύντομα - enikonomia.gr
share

Στο πλευρό της Αθήνας στέκεται η Κομισιόν – Θα υπάρχει απόφαση πολύ σύντομα

δημοσιεύτηκε:

Στο πλευρό της Αθήνας στέκεται η Κομισιόν σχετικά με το ζήτημα της a priori ψήφισης μεταρρυθμίσεων με αντάλλαγμα την επόμενη δόση, όπως αναφέρει η EUObserver.

Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρονται οι δηλώσεις του Πιέρ Μοσκοβισί πως «δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα συγκεκριμένο και λεπτομερές πακέτο μέτρων αλλά ένας μηχανισμό που θα δείχνει πόσα ακριβώς μέτρα θα εφαρμοστούν, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ε.Ε. θέλει το ΔΝΤ μαζί της. Είναι όμως, σίγουρα δύσκολο για κάθε Βουλή ή κυβέρνηση να νομοθετήσει για επερχόμενα μέτρα που μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν σε τρία χρόνια από τώρα» και πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιμένουμε ως τον Ιούλιο. Περαιτέρω καθυστέρηση θα ήταν καταστροφική για την ελληνική οικονομία».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της εκπροσώπου της Κομισιόν, Άννικα Μπράιντχαρντ, σύμφωνα με την οποία «η Κομισιόν θα εργαστεί με όλες τις πλευρές για να φτάσουμε σε ένα συνολικό πακέτο πολιτικής συμφωνίας που θα πληροί το πνεύμα της απόφασης των Ευρωπαίων ηγετών του περασμένου Ιουλίου».

Η ίδια είπε ακόμη πως η Κομισιόν εξακολουθεί να πιστεύει και το έχει πει ξεκάθαρα ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για απόφαση πολύ σύντομα.

Ερωτηθείσα αν αυτό μπορεί να γίνει στις 9 Μαΐου, είπε ότι η Κομισιόν δεν κάνει προβλέψεις σχετικά με τις ημερομηνίες. Από εκεί και πέρα, συνέχισε η εκπρόσωπος, προστέθηκαν στη συζήτηση δύο πράγματα, το δημόσιο χρέος και τα εφεδρικά μέτρα, εμείς αργαζόμαστε μεθοδικά για να τελειώσουμε το συντομότερο, είπε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.