Quantcast
ΔΝΤ: Στο 5,3% φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Στο 5,3% φέτος ο ρυθμός ανάπτυξης των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού

δημοσιεύτηκε:

Ο ρυθμός ανάπτυξης των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού αναμένεται να παραμείνει ισχυρός και να διαμορφωθεί στο 5,3% φέτος και το 2017, στον οποίο θα αντιστοιχούν τα δύο τρίτα της παγκόσμιας ανάπτυξης, αναφέρει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξής της έχει περιορισθεί κάπως, η Ασία παραμένει η μηχανή της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ. Αν και η εξωτερική ζήτηση εξακολουθεί να είναι υποτονική, η εγχώρια ζήτηση συνεχίζει να είναι ανθεκτική στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, χάρη στη χαμηλή ανεργία, την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος , τις χαμηλότερες τιμές πρώτων υλών και τις πολιτικές στήριξης της οικονομίας.

«Η Ασία επηρεάζεται, φυσικά, από την αδύναμη ακόμη παγκόσμια ανάκαμψη και από τη συνεχιζόμενη και αναγκαία νέα ισορροπία της κινεζικής οικονομίας», δήλωσε ο Changyong Rhee, Διευθυντής στο Τμήμα Ασίας και Ειρηνικού του ΔΝΤ, προσθέτοντας: «Ωστόσο, η εγχώρια ζήτηση παραμένει σημαντικά ανθεκτική στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, ενισχυόμενη από την αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων, ιδιαίτερα στις χώρες που εισάγουν πρώτες ύλες και από τις υποστηρικτικές μακροοικονομικές πολιτικές πολλών χωρών».

Ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας προβλέπεται να μειωθεί στο 6,5% φέτος και το 6,2% το 2017 από 6,9% το 2015, καθώς συνεχίζεται η πορεία της σε μία νέα ισορροπία, που θα εστιάζει στις υπηρεσίες και την κατανάλωση αντί τη μεταποίηση και τις επενδύσεις.

Για την ιαπωνική οικονομία, προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ της κατά 0,5% φέτος και μείωση κατά 0,1% το 2017, καθώς θα εκδηλώνονται τα αποτελέσματα της αναμενόμενης αύξησης των φορολογικών συντελεστών της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.