Quantcast
Moody’s: Μειωμένος ο ρυθμός ανάπτυξης του κατασκευαστικού τομέα στην Κίνα το 2016 - enikonomia.gr
share

Moody’s: Μειωμένος ο ρυθμός ανάπτυξης του κατασκευαστικού τομέα στην Κίνα το 2016

δημοσιεύτηκε:

Η ανάπτυξη του κατασκευαστικού τομέα της Κίνας θα παραμείνει υποτονική φέτος, με τον ρυθμό αύξησης των εσόδων του να επιβραδύνεται, λόγω των συνεχιζόμενων οικονομικών δυσκολιών, προέβλεψε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

«Ο κλάδος θα δει μία αύξηση των εσόδων του με χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό, αντίστοιχο του 2% που σημειώθηκε το 2015, έναντι 8,7% το 2014», δήλωσε ο Λου Τσενγί, ένας αντιπρόεδρος του Moody’s και υψηλόβαθμος αναλυτής, σημειώνοντας τις μεγάλες ανεκτέλεστες παραγγελίες των κατασκευαστικών εταιρειών και τους μεγάλους χρόνους παράδοσης για την ολοκλήρωση των έργων.

Η κατασκευή κτιρίων – κατοικιών και εμπορικών – θα είναι πιθανότατα αργή στους επόμενους 12 με 18 μήνες, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας, της συγκράτησης του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων ακινήτων και του υψηλού επιπέδου απούλητων νέων ακινήτων, δήλωσε ο Λου.

Παρά την ανάκαμψη που σημείωσαν οι πωλήσεις ακινήτων στο πρώτο τρίμηνο, τα υψηλά αποθέματα έχουν οδηγήσει τους κατασκευαστές ακινήτων να επιβραδύνουν τον ρυθμό των νέων έργων. Ωστόσο, μεγάλες εταιρείες – ιδιαίτερα κρατικές επιχειρήσεις – θα παρουσιάσουν ισχυρή αύξηση εσόδων από το εξωτερικό, χάρη στην τεχνική εξειδίκευση, το ισχυρό brand name, τη μεγάλη κλίμακα και τη φήμη τους, δήλωσε ο Moody’s. Ο οίκος πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει φέτος πολύ στους σιδηρόδρομους και στην επέκταση των αυτοκινητόδρομων για να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και να βελτιώσει τις διαπεριφερειακές και ενδοπεριφερειακές συνδέσεις.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.