Quantcast
Κίνα: Μείωση κατέγραψε το πρώτο 4μηνο η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα - enikonomia.gr
share

Κίνα: Μείωση κατέγραψε το πρώτο 4μηνο η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα

δημοσιεύτηκε:

Η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα στην Κίνα συνέχισε να μειώνεται τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα μειώθηκε κατά 2,3% σε ετήσια βάση στους 261,42 εκατ. τόνους την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου. Σύμφωνα με την NDRC, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχε καταγραφεί πτώση κατά 1,3%.

Τον Απρίλιο, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,5% σε ετήσια βάση στους 69,42 εκατ. τόνους, συγκριτικά με μείωση κατά 0,7% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι τιμές του χάλυβα αυξήθηκαν σημαντικά τον Απρίλιο, με τον δείκτη των εγχώριων τιμών χάλυβα να ενισχύεται κατά 11,29 μονάδες από τον Μάρτιο στις 78,42, σημειώνοντας άνοδο 4,43 μονάδων συγκριτικά με έναν χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Επιτροπή.

Η κινεζική βιομηχανία χάλυβα εδώ και χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερβάλλουσα παραγωγή, μείωση των τιμών και κλείσιμο εργοστασίων λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας. Ωστόσο, μετά την ανοδική τάση που παρατηρήθηκε στις τιμές τον Μάρτιο, πολλές μονάδες ξεκίνησαν και πάλι την παραγωγή. Η Κίνα παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής χάλυβα στον κόσμο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.