Quantcast
Ιταλός υπουργός Μεταφορών: «Καθαροί» οι πετρελαιοκινητήρες του ομίλου Fiat - enikonomia.gr
share

Ιταλός υπουργός Μεταφορών: «Καθαροί» οι πετρελαιοκινητήρες του ομίλου Fiat

δημοσιεύτηκε:

Οι πετρελαιοκινητήρες του ομίλου Fiat Chrysler έχουν δοκιμαστεί και συμμορφώνονται με τους κανονισμούς εκπομπών της ΕΕ, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας κ. Graziano Delrio μετά από δημοσιεύματα γερμανικών Μέσω Ενημέρωσης, που έκαναν λόγο για παρατυπίες είχαν βρεθεί.

Η Γερμανία, όπως αναφέρει το Autonews Europe, άρχισε τη δοκιμή οχημάτων πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών στον απόηχο του σκανδάλου των εκπομπών ντίζελ του ομίλου Volkswagen.

«Δεν υπήρχαν παράνομες συσκευές που βρέθηκαν στα μοντέλα diesel από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, εκτός από τα μοντέλα της Volkswagen που έχουν ήδη εντοπιστεί,” δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών.

Τα μοντέλα της Fiat συμμορφώνονται πλήρως με τις διαδικασίες μέτρησης των εκπομπών ρύπων και αποκλείονται οποιεσδήποτε παραπλανητικές διαδικασίες», ανέφερε ο κ. Delrio.

Να υπενθυμίσουμε πως η Γερμανία είχε ζήτησε από τις ιταλικές αρχές να δοκιμάσουν τα οχήματα Fiat μετά τα δημοσιεύματα γερμανικών Μέσω Ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία στο Fiat 500X χρησιμοποιείται μια συσκευή διακοπής που απενεργοποιεί τα συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων, αυξάνοντας τις εκπομπές σε υπερβολικά επίπεδα.

Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Α. Dobrindt επέκρινε τη Fiat Chrysler για την άρνησή της να παραστεί σε συνάντηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.