Quantcast
Βάιντμαν: Επείγει να ρυθμιστεί η έκθεση των τραπεζών στα κρατικά ομόλογα - enikonomia.gr
share

Βάιντμαν: Επείγει να ρυθμιστεί η έκθεση των τραπεζών στα κρατικά ομόλογα

δημοσιεύτηκε:

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αναφέρθηκε στις χρηματοοικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στην εφαρμογή της ποσοτικής χαλάρωσης από το κεντρικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ευρώπης.

Ο Γενς Βάιντμαν σημείωσε πως «θα αυξηθούν οι πιθανότητες ξαφνικής ανόδου των risk premia, σε περίπτωση που τα υπερβολικά χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ διατηρηθούν για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο». Παράλληλα, ο διοικητής της Bundesbank υπογράμμισε: «Οι asset managers μπορεί να γίνουν όλο και πιο νευρικοί όσο προσπαθούν οι υπεύθυνοι της χάραξης της νομισματικής πολιτικής να διατηρήσουν την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων».

«Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα μιας ξαφνικής ανόδου στα risk premia, όσο περισσότερο διατηρείται το forward guidance και όσο πιο επιθετικά επιδιώκεται η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Αυτού του είδους τα ρίσκα θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψη όταν καθορίζονται τα επιτόκια, προκειμένου να αποφευχθούν οι ακούσιες συνέπειες», κατέληξε ο κ. Βάιντμαν που προειδοποίησε πως το ζήτημα της ρύθμισης της έκθεσης των ευρωπαϊκών τραπεζών στα κρατικά ομόλογα είναι «ιδιαίτερα επείγον».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.