Quantcast
Κίνα: Εκτινάχθηκαν τα στεγαστικά δάνεια τον Μάιο - enikonomia.gr
share

Κίνα: Εκτινάχθηκαν τα στεγαστικά δάνεια τον Μάιο

δημοσιεύτηκε:

Τα δάνεια από τις κινεζικές τράπεζες στον τομέα ακινήτων της χώρας αυξήθηκαν με ταχύ ρυθμό τον περασμένο μήνα, καθώς αυτός συνέχισε να ανακάμπτει. Στο τέλος Ιουνίου, οι τράπεζες είχαν δανείσει 23,94 τρισ. γιουάν (3,6 τρισ. δολάρια) στην αγορά ακινήτων, καταγράφοντας αύξηση 24% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Κίνας (PBOC).

Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων για την αξιοποίηση ακινήτων (real estate development) ανήλθε σε 5,41 τρισ. γιουάν στο τέλος Ιουνίου, αυξημένο κατά 10,9% σε ετήσια βάση, ενώ τα δάνεια για ατομικές αγορές ακινήτων εκτινάχθηκαν 30,9% στα 16,55 τρισ. γιουάν.

Η στεγαστική αγορά συνέχισε να αυξάνεται, χάρη σε πολιτικές για τη στήριξή της, που περιλάμβαναν μειώσεις επιτοκίων και χαμηλότερα ποσοστά υποχρεωτικών διαθεσίμων για τις τράπεζες.

Από τις 70 μεγάλες και μεσαίου μεγέθους κινεζικές πόλεις, στις 55 σημειώθηκε τον Ιούνιο αύξηση των τιμών των κατοικιών σε μηνιαία βάση έναντι 60 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Οι τιμές νέων κατοικιών εκτινάχθηκαν 47,4% σε ετήσια βάση στην πόλη Σεντζέν, σημειώνοντας την υψηλότερη άνοδο μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων. Οι τιμές κατοικιών στη Σανγκάη, το Πεκίνο και τη Γκουανγκζού αυξήθηκαν κατά 33,7%, 22,3% και 19,4%, αντίστοιχα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.