Quantcast
Κεφάλαια 76 δισ. δολαρίων «έκαναν φτερά» από τα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια - enikonomia.gr
share

Κεφάλαια 76 δισ. δολαρίων «έκαναν φτερά» από τα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια

δημοσιεύτηκε:

«Στην 25η συνεχόμενη εβδομάδα της εισήλθε η έξοδος από τα ευρωπαϊκά equity funds, «στραγγίζοντας» 76 δισ. δολάρια από τα χαρτοφυλάκια από την αρχή του έτους, καθώς η αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις του Brexit και η κρίση στον ιταλικό τραπεζικό τομέα επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα», σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Financial Times» και προσθέτει:

«Την περασμένη εβδομάδα αποσύρθηκαν πάνω από 4 δισ. δολάρια από διαχειριστές χαρτοφυλακίων που είχαν επενδυθεί σε ευρωπαϊκές μετοχές, εμφανίζοντας μικρή επιβράδυνση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα όταν είχε αποσυρθεί ποσό ρεκόρ, 6,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τις ροές κεφαλαίων που παρακολουθεί το EPFR».

Παράλληλα, επισημαίνεται: «Η αύξηση των ομολόγων με αρνητικές αποδόσεις έχει επίσης στρέψει τους επενδυτές σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου, όπου αναζητούν εισόδημα. Τα ομολογιακά funds των αναδυόμενων αγορών, με τις σχετικά ελκυστικές επιστροφές τους, έχουν γίνει ένας προτιμώμενος προορισμός» και συμπληρώνεται:

«Η συγκεκριμένη επενδυτική κλάση κατέγραψε νέες εισροές ύψους 3,4 δισ. δολαρίων την εβδομάδα μέχρι τις 27 Ιουλίου, σχεδόν 30% χαμηλότερα από την εισροή-ρεκόρ που καταγράφηκε προς τις αναδυόμενες αγορές μια εβδομάδα πριν. Οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων που είναι επενδεδυμένα σε ομόλογα αναδυόμενων αγορών έχουν απορροφήσει μια ταχεία εισροή νέου χρήματος, λόγω του βρετανικού δημοψηφίσματος, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν μια πιο ήπια στάση από την πλευρά της Fed αλλά και περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας».

Και καταλήγει: «Η πρόσφατη αδύναμη εικόνα που εμφανίζουν οι τιμές της ενέργειας, των βασικών μετάλλων και των αγροτικών προϊόντων, περιλαμβανομένης της πτώσης του πετρελαίου σε ‘bear market’, έχουν συμβάλει στον περιορισμό των εισροών σε funds του κλάδου των εμπορευμάτων, που και αυτός είδε την πρώτη εκροή κεφαλαίων από τον Μάιο».





share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.