Quantcast
Κίνα: Το ηλεκτρονικό εμπόριο με την Τουρκία δίνει ώθηση στις διμερείς οικονομικές σχέσεις - enikonomia.gr
share

Κίνα: Το ηλεκτρονικό εμπόριο με την Τουρκία δίνει ώθηση στις διμερείς οικονομικές σχέσεις

δημοσιεύτηκε:

To ηλεκτρονικό εμπόριο αποκτά μεγαλύτερο ρόλο στις οικονομικές σχέσεις Κίνας – Τουρκίας, σε μία περίοδο που το διμερές εμπόριο τους αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω της υποτονικής ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και της αναταραχής στην Τουρκία.

«Παρά την κρίση, είδαμε ευκαιρίες και επεκτείναμε τη δραστηριότητά μας στην Τουρκία, ενώ άλλοι υιοθέτησαν μία στάση αναμονής, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου και τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη γειτονική Συρία», δήλωσε ο Χου Γιμπίνγκ, υπεύθυνος για την επέκταση στην Τουρκία της DHGate.com, της κορυφαίας κινεζικής πλατφόρμας διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ επιχειρήσεων.

«Οι κινήσεις μας ήταν θαρραλέες, αλλά δεν πρέπει να θεωρηθούν απερίσκεπτες, καθώς είχαμε κάνει σειρά ερευνών», δήλωσε ο Χου, που έλαβε υπόψη τον αυξανόμενο αριθμό χρηστών ηλεκτρονικού εμπορίου και τις διαδικτυακές πωλήσεις στην Τουρκία.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 15,42 εκατομμύρια χρήστες ηλεκτρονικού εμπορίου στην Τουρκία, που αντιστοιχούν στο ένα τρίτο των χρηστών διαδικτύου και περίπου στο ένα πέμπτο του πληθυσμού της. Στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2015 έδειξαν ότι πάνω από το 57% των Τούρκων είναι χρήστες Internet.

Το ποσοστό διείσδυσης του Internet στην Τουρκία αυξήθηκε πάνω από 10% τόσο το 2014 όσο και το 2015, δείχνοντας μεγάλη δυναμική ανάπτυξης της διαδικτυακής βιομηχανίας της. Το 2020, οι ηλεκτρονικές λιανικές πωλήσεις θα έχουν τουλάχιστον διπλασιασθεί σε σχέση με το 2015 και θα φθάσουν τα 36 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας τουρκικής εφημερίδας.

Η Κίνα και η Τουρκία υπέγραψαν το πρώτο μνημόνιο κατανόησης (MOU) για το ηλεκτρονικό διμερές εμπόριο τον Νοέμβριο του 2015 στη σύνοδο κορυφής της G20 στην τουρκική πόλη Αττάλεια. Το μνημόνιο αφορούσε στον διαδικτυακό δρόμο του μεταξιού, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κίνας να συνδεθεί με άλλες χώρες κατά μήκος των αρχαίων χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων του μεταξιού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.