Quantcast
Ρέντσι: Οι δαπάνες μας θα μειωθούν όταν η ΕΕ αρχίσει να βοηθάει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού - enikonomia.gr
share

Ρέντσι: Οι δαπάνες μας θα μειωθούν όταν η ΕΕ αρχίσει να βοηθάει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού

δημοσιεύτηκε:

Στις δαπάνες της χώρας του για το προσφυγικό και τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017 αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno.

«Aν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να συζητήσει και να εκφράσει κάποιες ενστάσεις σχετικά με τις δαπάνες μας για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, έχω μια λαμπρή ιδέα: ας αρχίσουν, πρώτα, να μας δίνουν ένα χέρι από την στιγμή που επικρατούν οι εγωισμοί και όχι η αλληλεγγύη», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Μόλις η Ένωση αρχίσει να μας βοηθά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, θα δείτε ότι οι σχετικές δαπάνες στην Ιταλία θα μειωθούν», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Με αναφορά στον προϋπολογισμό του ιταλικού δημοσίου, ο οποίος πρόκειται να αποσταλεί σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Ρέντσι δήλωσε ότι «μετά από σειρά ετών κατά τα οποία οι πολιτικοί ζητούσαν θυσίες από τις πολίτες, η κυβέρνησή του προσπαθεί να τους επιστρέψει κάποια χρήματα, έστω και αν οι καιροί είναι οπωσδήποτε δύσκολοι».

Υπογράμμισε, δε, ότι πρόκειται να στηριχθεί η δημόσια υγεία, η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων (υπό τον όρο να επενδύουν χρήματα και οι επιχειρηματίες), και να μειωθούν τα πρόστιμα και οι τόκοι για τους πολίτες που οφείλουν χρήματα στο δημόσιο.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον, την ερχόμενη Τρίτη, ο Ματέο Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι στο επίσημο δείπνο στον Λευκό Οίκο θα συνοδεύεται, μεταξύ των άλλων, από τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρομπέρτο Μπενίνι, από την δήμαρχο του μικρού νησιού της Λαμπεντούζα Τζούζι Νικολίνι, και από την Ιταλίδα παραολυμπιονίκη της ξιφασκίας Μπέμπε Βίο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.