Quantcast
Στο «μικροσκόπιο» του Eurogroup χώρες που έχουν ολοκληρώσει προγράμματα διάσωσης - enikonomia.gr
share

Στο «μικροσκόπιο» του Eurogroup χώρες που έχουν ολοκληρώσει προγράμματα διάσωσης

δημοσιεύτηκε:

Ο έλεγχος σε χώρες που έχουν ολοκληρώσει τα προγράμματα διάσωσης, όπως η Κύπρος και η Ισπανία, αλλά και ζητήματα της τραπεζικής ενοποίησης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στην ημερήσια διάταξη του Eurogoup, που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της πρώτης αποστολής ελέγχου της τρόικας στην Κύπρο (που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου), μετά την ολοκλήρωση του κυπριακού προγράμματος διάσωσης. Όπως ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος, τα αποτελέσματα του πρώτου ελέγχου της τρόικας κάνουν λόγο για «ισχυρή ανάπτυξη» και για βελτιωμένη κατάσταση στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ωστόσο, παραμένουν προκλήσεις, όπως η βιωσιμότητα σε βάθος χρόνου και τα κόκκινα δάνεια.

Εξάλλου, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της έκτης αποστολής ελέγχου της τρόικας στην Ισπανία, μετά την ολοκλήρωση του πακέτου διάσωσης.

Όσον αφορά τα θέματα της τραπεζικής ενοποίησης, η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Ντανιέλ Νου, θα ενημερώσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για τις δραστηριότητες του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, από τον Απρίλιο του 2016 και μετά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.