Quantcast
Αρχίζουν οι ετήσιες σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες - enikonomia.gr
share

Αρχίζουν οι ετήσιες σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα και οι ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν τις ετήσιες συνομιλίες τους για το εμπόριο στην Ουάσινγκτον, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Η 27η σύνοδος της κοινής σινοαμερικανικής επιτροπής για το εμπόριο JCCT έχει προγραμματιστεί για τις 21 με 23 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Λου Κανγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Στις συνομιλίες συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνηση Γουάνγκ Γιανγκ και η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου Πένι Πρίτζκερ.

Στο τελευταίο για φέτος οικονομικό διάλογο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ σε υψηλό επίπεδο, οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν ιδέές για σημαντικά οικονομικά και εμπορικά ζητήματα και για τρόπους επέκτασης της συνεργασίας τους. Στο περιθώριο της συνάντησης, θα πραγματοποιηθούν συνέδρια για την ψηφιακή οικονομία, τη γεωργία και τα τρόφιμα.

Το 2015, οι ΗΠΑ ήταν για την Κίνα ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός της εταίρος, η μεγαλύτερη εξαγωγική της αγορά και η τέταρτη μεγαλύτερη πηγή εισαγωγών. Η Κίνα ήταν ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος και πηγή εισαγωγών και η τρίτη εξαγωγική αγορά των ΗΠΑ. Ο όγκος του διμερούς εμπορίου ανήλθε στα 558,4 δισεκ. δολάρια, με αμοιβαίες επενδύσεις άνω των 160 δισεκ. δολαρίων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.