Quantcast
Κίνα: «Εκτινάχθηκαν» οι άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό στο δεκάμηνο - enikonomia.gr
share

Κίνα: «Εκτινάχθηκαν» οι άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό στο δεκάμηνο

δημοσιεύτηκε:

Οι κινεζικές άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό (outbound direct investment, ODI) αυξήθηκαν στο πρώτο 10μηνο του 2016, με τη μεγαλύτερη άνοδο να σημειώνουν οι επενδύσεις στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Συνολικά, οι επενδύσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν 53,3% στο 10μηνο σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα 145,96 δισ. δολάρια, ενώ τον Οκτώβριο αυξήθηκαν 48,4% και ανήλθαν σε 11,74 δισ. δολάρια. Κατευθύνθηκαν κυρίως στην Ειδική Διοικητική Περιφέρεια του Χονγκ Κονγκ, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Ιαπωνία. Οι επενδύσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 173,9% στο 10μηνο, σημειώνοντας την ισχυρότερη άνοδο.

Οι περισσότερες επενδύσεις αφορούσαν τους τομείς των εμπορικών υπηρεσιών, της μεταποίησης και του λιανικού εμπορίου, με τις επενδύσεις στον τομέα του βιομηχανικού εξοπλισμού να έχουν σχεδόν τετραπλασιασθεί σε σχέση με πέρυσι.

Οι κινεζικές εταιρείες συνέχισαν να επενδύουν μεγάλα ποσά σε χώρες του δρόμου του μεταξιού (Belt and Road Initiative), υπογράφοντας συμβάσεις για κατασκευές αξίας άνω των 84 δισ. δολαρίων στο 10μηνο, αυξημένες 30,7% σε ετήσια βάση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.