Quantcast
SZ: Ο Χουσεΐν Κ. και η πολιτική για τους πρόσφυγες - enikonomia.gr
share

SZ: Ο Χουσεΐν Κ. και η πολιτική για τους πρόσφυγες

δημοσιεύτηκε:

Σύμβολο αποτυχίας της ευρωπαϊκής πολιτικής για τους πρόσφυγες, χαρακτηρίζει η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου την περίπτωση του νεαρού Αφγανού Χουσεΐν Κ. που αν και καταδικασμένος στην Ελλάδα για απόπειρα δολοφονίας μιας κοπέλας, αποφυλακίστηκε, έφθασε στη Γερμανία και τώρα κατηγορείται για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας Γερμανίδας.

Η εφημερίδα εξειδικεύει:

«Όλες οι προκαταλήψεις κατά των ελληνικών κρατικών αρχών μοιάζουν να επιβεβαιώνονται. Άφησαν οι Έλληνες έτσι απλά τον Χουσεΐν Κ. να την κοπανήσει; Ύστερα από δυόμιση χρόνια αποφυλακίστηκε το φθινόπωρο του 2015 βάσει νόμου του τότε υπ. Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου. Επειδή οι φυλακές ήταν υπερπλήρεις και σε κακή κατάσταση, πολλοί έγκλειστοι αποφυλακίστηκαν πρόωρα. Πάντως ο κ. Παρασκευόπουλος υπερασπίστηκε τα μέτρα που έλαβε τότε. Η αποφυλάκιση του Χουσεΐν ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά στάνταρ. Γι’ αυτό και η κατηγορία ότι η Ελλάδα εξάγει εγκληματίες πρόσφυγες είναι καθαρός λαϊκισμός, υποστήριξε στη SZ. »

«Αλλά και στη Γερμανία η προσοχή εστιάζεται τώρα στο σύστημα υποδοχής ανήλικων προσφύγων. Μήπως οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα; Δεν είναι μυστικό: ο πειρασμός για τους πρόσφυγες είναι μεγάλος να εξαφανίσουν τα χαρτιά τους και να εμφανιστούν σαν ανήλικοι. Οι υπηρεσίες που τους προσφέρονται με αυτό το στάτους είναι ασύγκριτα καλύτερες από ότι στα απλά κέντρα υποδοχής. Φαίνεται ότι ο Χουσεΐν είχε παρουσιάσει στην Ελλάδα έγγραφο με ημερομηνία γέννησης 1 Ιανουαρίου 1996. Αν το έγγραφο ήταν γνήσιο, τότε όταν έφθασε στη Γερμανία είχε κλείσει τα 20, αλλά δήλωσε ανήλικος.»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.