Quantcast
ΗΠΑ: Ο Πενς αρνήθηκε να απαντήσει αν πρέπει να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Ο Πενς αρνήθηκε να απαντήσει αν πρέπει να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία

δημοσιεύτηκε:

Ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς αρνήθηκε χθες να απαντήσει σχετικά με το αν η Ρωσία θα πρέπει να τιμωρηθεί για την υπόθεση των προεκλογικών ηλεκτρονικών υποκλοπών και την επιρροή της στην προεδρική εκλογή του περασμένου Νοεμβρίου, μεταδίδει το CNN.

Σε συνέντευξή του στην Ντάνα Μπας του CNN ο Πενς δήλωσε ότι είναι “ενήμερος” για έναν νόμο που βρίσκεται στο Κογκρέσο, με στόχο την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία. Παράλληλα, αρνήθηκε ν’ απαντήσει για το αν η επιρροή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 θα πρέπει ν΄ απαντηθεί με “αμερικανική πυγμή” όπως ο ίδιος είχε προτείνει στη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των υποψηφίων αντιπροέδρων το 2016.

Ο Πενς τόνισε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ: “είναι αποφασισμένος να προσπαθήσει και να βελτιώσει” τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις κι ότι ο Τραμπ: “θ’ απλώσει χέρι φιλίας σε όλες τις χώρες του κόσμου.”

“Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει ν’ αγνοήσουμε τις πληροφορίες και τις αποδείξεις…. που έχουμε. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει ν’ αγνοήσουμε τις αποδείξεις για τη ρωσική εμπλοκή στις υποκλοπές του περασμένου φθινοπώρου. Ωστόσο, είναι η αποφασιστικότητα (του Τραμπ) ν’ αναγνωρίσει ότι την περίοδο αυτή έχουμε μια χείριστη σχέση με τη Ρωσία και να διερευνήσουμε την πιθανότητα βελτίωσης της σχέσης αυτής,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πενς αναφορικά με τις προθέσεις του Τραμπ για το χειρισμό των σχέσεων μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Μόσχας.

Σε ερώτηση σχετικά με τον αναγκαίο χαρακτήρα της λήψης μέτρων έναντι της Ρωσίας, προκειμένου να αποτραπούν παρόμοιες κινήσεις από άλλες χώρες, ο Πενς απέφυγε ν’ απαντήσει ευθέως, ενώ σχολίασε αρνητικά την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα. Ο Πενς καταλόγισε στην απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση την αποτυχία της να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, αλλά και την περιφρόνηση του Κρεμλίνου έναντι της κόκκινης γραμμής που είχε θέσει ο Ομπάμα αναφορικά με την πολεμική σύγκρουση στη Συρία.

Ο Πενς υποστήριξε ότι οι εξελίξεις αυτές “μείωσαν το σεβασμό των ΗΠΑ στον υπόλοιπο κόσμο,” ενώ τόνισε ότι οι άλλες χώρες “θα διαπιστώσουν το δυναμισμό των ΗΠΑ στο Οβάλ Γραφείο,” με τον Τραμπ πρόεδρο. Ο Τραμπ θα καταστήσει σαφές ότι “τα αμερικανικά συμφέροντα έρχονται πρώτα,” τόνισε ο Πενς.

Πηγή: CNN


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.