Quantcast
Το Πεκίνο επέκρινε τις ΗΠΑ για τους υψηλούς εισαγωγικούς δασμούς σε κινεζικά λάστιχα - enikonomia.gr
share

Το Πεκίνο επέκρινε τις ΗΠΑ για τους υψηλούς εισαγωγικούς δασμούς σε κινεζικά λάστιχα

δημοσιεύτηκε:

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου (MOC) αμφισβήτησε σήμερα την επιβολή από τις ΗΠΑ υψηλών δασμών σε λάστιχα φορτηγών και λεωφορείων από την Κίνα και δεσμεύθηκε να λάβει μέτρα για να υπερασπισθεί τα δικαιώματα των εγχώριων εταιρειών.

Η ανακοίνωση ακολούθησε την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου να επιβάλει δασμούς κατά του ντάμπινγκ 22,57% και αντισταθμιστικούς δασμούς έως και 65,46% σε συγκεκριμένα λάστιχα για φορτηγά και λεωφορεία που εισάγονται από την Κίνα. Απαντώντας στην απόφαση των ΗΠΑ, ο αξιωματούχος του MOC Γουάνγκ Χετζούν επέκρινε τις αμερικανικές διαδικασίες έρευνας, σημειώνοντας ότι είναι προβληματικές και αγνοούν τα στοιχεία.

Ο Γουάνγκ δήλωσε ότι η κίνηση των ΗΠΑ έχει θίξει τα συμφέροντα της κινεζικής βιομηχανίας ελαστικών και κάλεσε τη χώρα να τηρήσει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και να διορθώσει τα λάθη της. Οι αμερικανικές εισαγωγές ελαστικών για φορτηγά και λεωφορεία από την Κίνα ανήλθαν σε περίπου 1,5 δισ. δολάρια το 2015, υποχωρώντας σε πάνω από 1 δισ. δολάρια στο πρώτο 11μηνο του 2016, λόγω της έρευνας, σύμφωνα με στοιχεία του MOC.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.