Quantcast
Εζντεμίρ: Θα προτιμούσαμε κυβέρνηση συνασπισμού με το SPD - enikonomia.gr
share

Εζντεμίρ: Θα προτιμούσαμε κυβέρνηση συνασπισμού με το SPD

δημοσιεύτηκε:

“Εάν οι Πράσινοι μπορούν να επιλέξουν (μετεκλογικά) μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU/CSU), εάν δηλαδή μπορούσαν να συνασπισθούν και με τους δύο, θα το κάναμε κατά προτεραιότητα με το SPD”, δήλωσε ο συμπρόεδρος και συνεπικεφαλής του ψηφοδελτίου των Πρασίνων Τζεμ Εζντεμιρ σε συνέντευξή του δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF). “Αντίστροφα η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) θα προτιμούσε ασφαλώς να συνασπισθεί με το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP)”, όπως είπε. Υπάρχει βέβαια μεγαλύτερη σύμπτωση απόψεων του κόμματός του με τους σοσιαλδημοκράτες, αλλά το κόμμα του θα κατέλθει στις εκλογές ανοικτό και θα συνασπιζόταν με εκείνο το κόμμα το οποίο θα μπορούσε να κάνει περισσότερο πράξη την πράσινη πολιτική.

Ο Εζντεμιρ άσκησε εν τούτοις κριτική στις προτάσεις του Μάριτν Σουλτς για αλλαγές της Ατζέντας 2010 του πρώην -επίσης σοσιαλδημοκράτη- καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Για το θέμα της διαμάχης με την Τουρκία λόγω των συνεχών συγκρίσεων της Γερμανίας με τους ναζί εκ μέρους των Τούρκων πολιτικών, ο Πράσινος πολιτικός εξέφρασε την υποψία ότι ο πρόεδρος Ερντογαν και το κόμμα του επέλεξαν την Γερμανία ως κύριο αντίπαλο στο εξωτερικό για εσωτερικούς λόγους. Πρότεινε δε να ζητηθεί ως χειρονομία καλής θέλήσεως από τους Τούρκους πολιτικούς, οι οποίοι ζητούν να κάνουν πρεκλογικές ομιλίες στην Γερμανία, να αφεθεί ελεύθερος ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Welt Ντενίζ Γιουτσέλ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.