Quantcast
Δεκτές και στην Τουρκία οι ρωσικές τραπεζικές κάρτες Mir; - enikonomia.gr
share

Δεκτές και στην Τουρκία οι ρωσικές τραπεζικές κάρτες Mir;

δημοσιεύτηκε:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντιμίρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζήτησε το θέμα της δημιουργίας των απαιτούμενων υποδομών στην Τουρκία ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ρωσικές τραπεζικές κάρτες «Mir».

«Η ενεργοποίηση των διμερών οικονομικών σχέσεων θα συνέβαλε στο να αυξηθεί το ποσοστό των εθνικών νομισμάτων στις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών» δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας σε επίπεδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα.

Όπως επεσήμανε ο ρώσος πρόεδρος «συγκεκριμένο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, θα αποτελέσει η δημιουργία στην Τουρκία των σχετικών υποδομών, μέσω των οποίων θα μπορεί να γίνεται χρήση των τραπεζικών καρτών, του ρωσικού διατραπεζικού συστήματος τραπεζικών πληρωμών «Mir», για το οποίο συζητήσαμε στην ‘κατ’ ίδιαν’ συνάντηση».

Συγκεκριμένα ο ρώσος πρόεδρος πρότεινε να δημιουργηθεί η σχετική πλατφόρμα για την εξυπηρέτηση των καρτών “Mir”, στη βάση της παλτφόρμας της τουρκική τράπεζας DenizBank, που είναι θυγατρική της ρωσικής τράπεζας Sberbank, ενώ ανέφερε ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν το θέμα της διεύρυνσης των οικονομικών συναλλαγών μέσω εθνικών νομισμάτων.

Με βάση τα στοιχεία του διατραπεζικού Ρωσικού Εθνικού Συστήματος Πληρωμών μέσω καρτών (Russian National Card Payment System) οι ρωσικές τράπεζες από 1ης Φεβρουαρίου 2017 εξέδωσαν 2,5 εκατομμύρια κάρτες πληρωμών «Mir».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.