Quantcast
«Πόλεμος» για τα σοκολατένια αυγά του Πάσχα της Cadbury - enikonomia.gr
share

«Πόλεμος» για τα σοκολατένια αυγά του Πάσχα της Cadbury

δημοσιεύτηκε:

Μάχη έχει ξεσπάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα σοκολατένια αυγά της εταιρείας Cadbury, η οποία αποφάσισε να αφαιρέσει την αναφορά στην θρησκευτική γιορτή του Πάσχα από το κυνήγι των αυγών, προκαλώντας την οργή της εκκλησίας και της Τερέζα Μέι.

«Είναι τελείως γελοίο», δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV σχολιάζοντας την απόφαση της γνωστής σοκολατοποιίας να αφαιρέσει την αναφορά στο Πάσχα από το κυνήγι των αυγών που οργανώνει κάθε χρόνο σε συνεργασία με την φιλανθρωπική οργάνωση National Trust.

Υπενθυμίζοντας ότι είναι κόρη πάστορα, η Τερέζα Μέι τόνισε: «το Πάσχα είναι πολύ σημαντικό για μένα, είναι μία πολύ σημαντική γιορτή για την χριστιανική πίστη, για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Γι΄αυτό, αυτό που κάνει το National Trust είναι τελείως γελοίο».

Ο αρχιεπίσκοπος του Γιορκ Τζον Σεντάμου, του δεύτερου στην ιεραρχία της Αγγλικανικής Εκκλησίας, έφθασε μέχρι να κατηγορήσει την Cadbury ότι «φτύνει στον τάφο» του ιδρυτή της, του κουάκερου Τζον Κάντμπερι.

«Οι Κάντμπερι ήταν κουάκεροι μεγαλοβιομήχανοι. Εάν επισκεφθείτε το Μπέρμιγχαμ σήμερα, θα δείτε πόσο η θρησκευτική πίστη έχει επηρεασθεί από την βιομηχανική δραστηριότητα», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος στην Daily Τelegraph. «Το να αφαιρείς από το κυνήγι των αυγών την αναφορά στο Πάσχα είναι σαν να φτύνεις στον τάφο του».

Φέτος, το κυνήγι των αυγών, στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά το σαββατοκύριακο του Πάσχα, ονομάζεται «Μεγάλο κυνήγι βρετανικών αυγών της Κάντμπερι», αντί του παραδοσιακού «Κυνήγι των αυγών του Πάσχα της Κάντμπερι».

Η εταιρεία Cadbury απάντησε στην εφημερίδα Telegraph ότι πρόθεσή της είναι να ανοίξει το παιγνίδι «σε πρόσωπα όλων των θρησκευμάτων περιλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν θρήσκευμα». Η οργάνωση National Trust χαρακτήρισε «παράλογες» τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες υποβαθμίζει τη σημασία του Πάσχα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.