Quantcast
SZ: Απειλές αποχώρησης από το Ιντσιρλίκ - enikonomia.gr
share

SZ: Απειλές αποχώρησης από το Ιντσιρλίκ

δημοσιεύτηκε:

Ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εστιάζει στο ζήτημα του χρέους, η καγκελάριος έχει αναλάβει προσωπικά το νέο «ανοιχτό μέτωπο» με την Τουρκία: μετά τις συνεχείς απαγορεύσεις σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τα γερμανικά στρατεύματα στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιεί ότι οι γερμανοί στρατιώτες θα αποχωρήσουν από την Τουρκία.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρει: «Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία απαγόρευσε (και πάλι) σε βουλευτές του γερμανικού Κοινοβουλίου να επισκεφθούν το Ιντσιρλίκ αντιδρώντας έτσι στην άρνηση ου Βερολίνου να εκδώσει αξιωματικούς και διπλωμάτες που είχαν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Η αντιπαράθεση θα μπορούσε να κλιμακωθεί περαιτέρω: δύο από τους πλέον καταζητούμενους αξιωματικούς στην Τουρκία έχουν φθάσει στη Γερμανία, όπου ζητούν άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung και των τηλεοπτικών δικτύων WDR και NDR πρόκειται για έναν συνταγματάρχη και έναν αντισυνταγματάρχη, οι οποίοι στις 12 Μαίου προσγειώθηκαν στη Φραγκφούρτη, προερχόμενοι από την Ελλάδα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.