Quantcast
«Νίκη στα σημεία» για τον Τραμπ - enikonomia.gr
share

«Νίκη στα σημεία» για τον Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

Κυρίαρχη στον γερμανικό τύπο είναι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να επιτρέψει την εν μέρει εφαρμογή του εξαιρετικά αμφιλεγόμενου προεδρικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο ο αμερικανός πρόεδρος θέλει να απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο στη χώρα του πολιτών από έξι κράτη με κατά πλειοψηφία μουσουλμανικό πληθυσμό (Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία, Υεμένη).

Η Tageszeitung του Βερολίνου κάνει λόγο για «νίκη στα σημεία» του αμερικανού προέδρου, δεδομένου ότι το δικαστήριο θα εξετάσει λεπτομερέστερα το επίμαχο διάταγμα τον προσεχή Οκτώβριο.

Για «θρίαμβο του Τραμπ» κάνει λόγο η Süddeutsche Zeitung, εξηγώντας ότι το Ανώτατο Δικαστήριο «θα πρέπει να διασαφηνίσει εάν το διάταγμα Τραμπ συμβάλλει στην προστασία απέναντι στην τρομοκρατία ή εάν πρόκειται για ένα αντιισλαμικό ξέσπασμα.

Το γεγονός και μόνο ότι το Supreme Court έκανε δεκτή την υπόθεση και ακύρωσε τμηματικά αποφάσεις κατώτερων δικαστηρίων, μαρτυρά τη συμπάθεια της πλειοψηφίας των δικαστών για την άποψη του Τραμπ».

Πηγή: DW


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.