Quantcast
Ισπανοί επιχειρηματίες επενδύουν στη μεσημεριανή σιέστα! - enikonomia.gr
share

Ισπανοί επιχειρηματίες επενδύουν στη μεσημεριανή σιέστα!

δημοσιεύτηκε:

Η μεσημεριανή σιέστα είναι … ιερή για τους Ισπανούς και αυτό αποτέλεσε μία επενδυτική ευκαιρία που κάποιοι επιχειρηματίες έσπευσαν να αδράξουν! Όπως ίσως γνωρίζετε, μόλις ανέβει ο μεσημεριανός ήλιο, οι επιχειρήσεις στις μικρότερες πόλεις της Ισπανίας συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να κατεβάζουν ρολά προκειμένου να πάρουν όλοι έναν μεσημεριανό υπνάκο.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα, οι σύγχρονες επιχειρηματικές τάσεις υπαγορεύουν την εξάλειψη αυτή της συνήθειας, με αποτέλεσμα πολλοί Ισπανοί να παραπονιούνται πως νιώθουν εξαντλημένοι από τις πολλές, συνεχόμενες ώρες δουλειάς.

Ωστόσο, κάποιοι επιχειρηματίες όπως η Μαρία Εστρέλα Χόρο ντε Ίνθα βρήκε έναν τρόπο να επαναφέρει αυτή τη συνήθεια και στις μεγαλουπόλεις και μάλιστα, βγάζοντας χρήματα από αυτό! Άνοιξε το πρώτο … μπαρ για ύπνο, το «Siesta and Go», όπου εργαζόμενοι στις γύρω επιχειρήσεις- δικηγόροι, τραπεζίτες, ιδιωτικοί υπάλληλοι- μπορούν να πηγαίνουν το μεσημέρι να παίρνουν τον υπνάκο τους και να φεύγουν.

Το «Siesta and Go» βρίσκεται στην περιοχή Azca της Μαδρίτης, εκεί όπου χτυπά η οικονομική καρδιά της ισπανικής πρωτεύουσας, αφού στεγάζονται επιχειρήσεις όπως η HSBC, η Google και η Deloitte.

Το κόστος ανέρχεται στα 14 ευρώ την ώρα και οι επισκέπτες κοιμούνται σε ένα υπνοδωμάτιο με όλες τις ανέσεις, πριν επιστρέψουν στην εργασία τους!


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.