Quantcast
DW: Οι συμπληγάδες της Τερέζα Μέι - enikonomia.gr
share

DW: Οι συμπληγάδες της Τερέζα Μέι

δημοσιεύτηκε:

Στον περιορισμό της μετανάστευσης από την ΕE αναφέρεται εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας. Οι επόμενοι δύο μήνες θα αποδειχθούν ζωτικής σημασίας για την κυβέρνηση και το μέλλον της Τερέζα Μέι.

To εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που αποκαλύπτει η εφημερίδα Γκάρντιαν αναφέρεται σε σειρά προτάσεων σχετικά με το καθεστώς των μεταναστών από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά και τη μεταβατική περίοδο. Δεν προβλέπεται κλείσιμο συνόρων ενώ γίνεται σαφές ότι οι Ευρωπαίοι με ειδίκευση θα έρχονται κανονικά όπως σήμερα, αλλά οι ανειδίκευτοι θα πρέπει να εξασφαλίζουν πρώτα εργασία και θα τους χορηγείται άδεια παραμονής δύο χρόνων.

Η καινοτομία της προτεινόμενης πολιτικής είναι πως οι νέοι μετανάστες θα καταγράφονται και θα φέρουν υποχρεωτικά μια ειδική βιομετρική ταυτότητα. Στον έλεγχο συνόρων θα ισχύει μόνο το διαβατήριο κι όχι η εθνική ταυτότητα. Το έγγραφο δεν έχει ακόμα μελετηθεί από τους υπουργούς ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα. Και ενώ η Τερέζα Μέι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να καθησυχάσει τους σκληρούς αντιευρωπαίους του κόμματος της, η θέση της είναι όσο ποτέ άλλοτε ευάλωτη.


Μεγάλη αμφισβήτηση στο κόμμα

Αμφισβητείται από ένα μεγάλο αριθμό βουλευτών και σύμφωνα με δημοσιεύματα ενδέχεται να αντιμετωπίσει ακόμη και πρόταση μομφής στο συνέδριο των Συντηρητικών τον Οκτώβριο. Παράλληλα, το Εργατικό Κόμμα, που ως γνωστόν έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στο θέμα της Ευρώπης, ανακοίνωσε δια του αρμόδιου σκιώδους υπουργού Κιερ Στράμερ πως θα καταψηφίσει τον σαρωτικό νόμο (The Great Appeal Act) στον οποίο θα ενταχθεί όλη η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφόσον δεν θα διασφαλίζει την ένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην ενιαία αγορά, την Τελωνιακή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θέση που μοιράζονται πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές. Ο νόμος αναμένεται να κατατεθεί σε πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο πριν την τελική ψηφοφορία στις αρχές του επόμενου έτους.

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.